Toen ik begon met goochelen was het voor mij een volledig onbekende wereld en het is geweldig om langzaam alle wegen en paden te verkennen! Eén van de leukste ervaringen heb ik bij dé goochelwinkel in het zuiden van het land, namelijk Dynamite Magic Shop in Velden.

GoochelwinkelDe altijd vriendelijke René Geelen runt daar één van de grootste goochelwinkels van Europa, het is behalve leuk om daar te komen ook altijd fijn om ontvangen te worden op gastvrije Limburgse wijze, hoewel ik die Limburgse vlaai nog niet voorbij heb zien komen 😉

Dynamite Magic Shop is een goochelwinkel die sinds 1998 bestaat en heette in de begintijd Dynamite Magic Entertainment, sinds 2006 heet het bedrijf officieel Dynamite Magic Shop.

Dat wil ik ook!

René vertelt dat hij op 14 jarige leeftijd in Goochelstudio KALI kwam en dacht: “dat wil ik ook!”, door de drukke agenda die René als goochelaar had was hij een paar jaar later vooral op zoek naar trucs die andere goochelaars niet hadden. Deze zocht hij vooral in Amerika, maar om deze trucs naar Nederland te halen was duidelijk meer moeite nodig dan nu. Doordat René in die tijd lid was bij Goochelclub ToiToi in Waalre demonstreerde hij regelmatig zijn unieke trucs, steeds vaker kreeg hij het verzoek of hij die specifieke truc niet voor andere magicians kon bestellen. Eigenlijk begon het op dat moment al ongemerkt snel te rollen, tot het moment dat René voor het eerst als dealer een goochelcongres bezocht in Rotterdam, hij verkocht hier allerlei artikelen die hij van over de hele wereld had verzameld.

Uiteraard moesten thuis de spullen ook ergens worden opgeslagen en René haalde eerst een slaapkamer in het huis leeg en richtte deze in als demo-ruimte en opslag, maar deze kamer was al snel veel te klein dus verhuisde hij in 2000 alle spullen naar de zolder. Totdat in 2002 ook de zolder te klein werd en het gezin besloot om een nieuw huis te kopen met grote kelders zodat René zijn, inmiddels uit de hand gelopen, hobby kon blijven uitvoeren.

Doordat de winkel steeds meer tijd ging vergen van hem besloot René te stoppen met werken bij de supermarkt, zo kon hij alle tijd steken in de kelders en de webshop. Wel leuk om te weten is dat René alles in voorraad heeft en dus binnen de kortste keren weer met een ruimtegebrek zat te kijken. Er werd een aanbouw aan het huis geplaatst en in 2006 werd besloten om toch maar weer te verhuizen naar het huidige pand waar hij beschikking had over een winkel, magazijn, kantoor e.d.

Het zal geen verrassing zijn dat ook deze locatie inmiddels vol zit, ondanks dat je daar in de winkel weinig van merkt hoor, de showroom is keurig verzorgd en alle uitgestalde spullen kun je rustig op je gemak bekijken.

Magicians voelen zich thuis in onze goochelwinkel

René is natuurlijk begonnen met deze winkel uit liefhebberij voor de goochelkunst en wil met zijn winkel dan ook een plek zijn waar magicians zich thuis voelen, kunnen vragen wat ze willen, artikelen kunnen kopen maar ook organiseert René lezingen van goochelaars uit binnen- en buitenland.

In de 18 jaar die hij hiermee bezig is zou je kunnen zeggen dat de goochelwinkel en Dynamite Magic Shop tot een bekende naam is uitgegroeid.

Goochelwinkel DynamiteBovendien is het goed om te weten dat Dynamite Magic Shop regelmatig de zogenaamde Dynamite Day organiseert, met grote namen uit de Nederlandse goochelwereld en ook haalt hij artiesten uit het buitenland om een bijzonder programma aan te kunnen bieden aan de bezoekers.

Tot slot zou ik zeker de Dynamite Product Updates bekijken, in deze video’s vertoond René iedere 2 weken de laatste nieuwe goocheltrucs die uitgekomen zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden dan moet je beslist de website van Dynamite Magic Shop eens bezoeken, of ga langs bij deze schitterende winkel in het evenzo schitterende Limburgse heuvelland.