Illusionist gaat mee met de moderne tijd en verwerkt technologie in een goochel act. Bijzondere acts gecombineerd met moderne technologie, Jorge Blass is een voorbeeld voor meerdere goochelaars en illusionisten!

Tarieven ontvangen

In het dagelijks leven kunnen we haast niet zonder: een smartphone of een tablet. En dat geldt ook voor illusionisten. Want steeds meer goochelaars maken gebruik van een tablet of ander elektronisch apparaat tijdens een goochelshow.

Neem bijvoorbeeld de Spaanse illusionist Jorge Blass. In zijn show ‘Palabra de Mago’ laat hij niet alleen de wat meer traditionele trucs zien, maar ook illusies met elektronica.

In bovenstaand filmpje is te zien hoe de illusionist een een glas water vult met de tablet. Maar daar blijft het niet bij. Zo bestelt hij ook een pizza op de tablet en laat vervolgens de pizzaman verdwijnen.

Verdwijntrucs zijn trouwens al jaren geliefd bij illusionisten en het publiek. Vaak laat een illusionist een dame – of een groter object – verdwijnen en ondanks dat er vaak van oude principes gebruik wordt gemaakt werken de illusies nog steeds. Het is wel goed dat er geïnnoveerd wordt…zo komt het publiek in aanraking met nieuwe acts en nieuwe shows!

Sociale media

De Spaanse illusionist maakt ook graag gebruik van sociale media om zijn shows interactiever te maken. Aan bezoekers van zijn show, vraagt Jorge bijvoorbeeld om in te loggen op Facebook en daar een willekeurige vriend of vriendin uit te kiezen.

En wat er vervolgens gebeurt, is op z’n zachts gezegd verbazingwekkend!

Illusionist

De spectaculaire social media show van Jorge is niet alleen razend populair bij het publiek , maar ook bij grote illusionisten. David Copperfield, heeft na het zien van de show de rechten gekocht voor de illusies met sociale media in Amerika. Hij is één van de bekendste illusionisten ter wereld en heeft al jaren een vaste show op de strip van Las Vegas.