Workshop Goochelen? Goed idee! Als goochelaar mag ik door het hele land optreden en ik moet zeggen dat is fantastisch! Laatst was ik in Groningen en daar maak ik me toch een aantal leuke dingen mee lees het artikel en kom erachter wat ik heb meegemaakt!

Tarieven ontvangen

Een groep studenten had mij uitgenodigd om een workshop goochelen te verzorgen voor een vader/zoon dag. Het zou plaatsvinden op een groot sportpark, toen ik daar aankwam bleek het een enorm sportpark te zijn! Op zich nog niks aan de hand natuurlijk, maar toen we aankwamen bij het gebouw waar uiteindelijk de workshop zou plaatsvinden kreeg ik toch mijn bedenkingen.

De beheerder, tevens een van de deelnemers van de workshop goochelen, was namelijk de sleutel kwijt en was op dit moment aan het inbreken in zijn eigen gebouw!

Baksteen

Ik moet zeggen ik heb van alles meegemaakt, maar dit had ik nog nooit gezien. Hij stond op een zeker moment zelfs met een baksteen in z’n hand om die door de ruit te gooien. Langzaam maar zeker kwamen er telkens meer deelnemers bij en iedereen stond hartelijk gelachen om het feit dat we niet naar binnen konden. Gelukkig was het lekker weer dus daar hadden we mazzel mee!

Ik had verwacht dat het geheel niet meer door kon gaan, maar uiteindelijk stonden we toch in het gebouw. Op zijn zachtst gezegd was het er niet bijzonder opgeruimd, overal hingen stropdassen aan het plafond waar volgens mij menig biertje mee gedoopt was. De lucht was er dan ook naar, het was even wennen maar ik wen dan ook vrij snel moet ik zeggen!

Horloge

Workshop goochelenHet waren overigens keurige jongens, met duidelijke zorg voor mij… het ontbrak mij aan niets…drinken, eten ik mocht alles pakken wat er stond! Na verschillende pilsjes, van de deelnemers, konden we beginnen met de workshop goochelen. En ze hebben genoten, vooral toen het horloge van één van de vaders werd gerold!

Op een gegeven moment was iedereen aan het proberen om goocheltrucs met elkaar uit te halen en leerde ik een truc van één van de vaders…hoe leuk is dat?

Workshop goochelen

Ondanks dat het op z’n zacht gezegd een bende was in het gebouw, trok het toch mijn interesse. Ik vroeg naar een aantal dingen die aan de muur hingen en ik kreeg een uitgebreide beschrijving van waarom en hoe dat er gekomen was. Zo bleek er achter elk object wel een verhaal te zitten, en dat maakt het toch bijzonder om op zo’n plek op te mogen treden!

Zij blij, ik blij…iedereen blij!

Toen ik ‘s-avonds thuis was, kreeg ik een berichtje van één van de organisatoren. Ze waren met elkaar gaan stappen en kwamen tot de conclusie dat ze een bijzonder leuke middag hadden gehad, iedereen had het nog steeds over het goochelen en waren in de kroeg trucs aan het uitproberen. Op zo’n moment weet je dat de goochelworkshop is geslaagd!

Normaal gesproken treed ik niet zo vaak op in Groningen, maar als deze groep belt ga ik zeker nog een keer terug!