The Magic Company, wat houdt dat nou in? Hoe leuk en enerverend het beroep van goochelaar ook is, het is bij soms ook een eenzaam beroep. Natuurlijk ben je als goochelaar altijd omgeven door mensen. Jouw publiek is toch immers waar je het allemaal voor doet.

goochelaars

Tarieven ontvangen

Ondanks dat je als goochelaar altijd het publiek bij de act of optreden probeert te betrekken blijft het toch een solo optreden. Dit heeft zeker zijn voordelen, maar zoals altijd met iets dat voordelen heeft, zijn er ook nadelen. Eén van de nadelen van een solo optreden is dat je jouw optreden niet met collega’s kunt delen. Delen met het publiek staat niet gelijk aan delen met collega goochelaars, omdat deze laatste heel anders naar een optreden kijken dan de gemiddelde toeschouwer.

The Magic Company

Mocht je nu denken dat dit artikel een klaagzang van Marc Woods gaat worden, dan heb je het mis. Ik treed namelijk al een paar jaar op met drie collega goochelaars. Dit doen wij onder de naam “The Magic Company” en dit doe ik naast mijn solo optredens. Door mijn regelmatige optredens met The Magic Company heb ik de voor mij ideale combi gevonden van solo optreden en optreden met collega’s. Als collega’s dagen we elkaar uit en halen we het beste in elkaar naar boven. Elk hebben we zo onze eigen specialiteit en zo is een hele mooie mix ontstaan van diverse goochelacts en verschillende persoonlijkheden. Dit hebben we samen weten te brengen in een vernieuwende en moderne show, waarbij we meer dan ooit de interactie met ons publiek opzoeken.

Afterparty

Een optreden met The Magic Company is voor mij zo veel meer dan zomaar een optreden. Ik kan gerust zeggen dat we inmiddels meer dan goochelcollega’s zijn geworden. We hebben dan ook aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen en wanneer we elkaar weer ontmoeten voor een show, dan voelt dit altijd als een weerzien met goede vrienden. Een grap en een grol ontbreekt dan ook niet, maar als het moment suprême daar is, dan zijn we bloedserieus met ons optreden en ons vak bezig. Samen de voorpret, samen de beleving en minstens zo belangrijk…samen de afterparty, waarbij ik je kan vertellen dat een drankje soms gewoon lekkerder smaakt wanneer je in goed gezelschap verkeert.

Ik kijk alweer uit naar ons volgende gezamenlijke optreden…gezellig!!