Straattheater, van oudsher is het beroep van de illusionist een beroep van de straat! Niet zelden werden de magiërs gezien als charlatans. Oplichters die het publiek van hun goudstukken beroofde met slinkse handigheden.

Tarieven ontvangen

straatartiestInmiddels is het ambacht van de straatartiest een gerespecteerd beroep. Het publiek smult van het spektakel dat zich ontvouwt tijdens de shows van vuurspuwers, goochelaars, jongleurs en andere artiesten. Als illusionist / goochelaar ben ik regelmatig te vinden op besloten feesten en evenementen. Daarom juist is het erg mooi om mijn kunsten te mogen vertonen op straattheater festivals, braderieën, vakantieparken e.d. Het publiek is mijn beste graadmeter en aan hen kan ik aanvoelen wat ik kan doen en wat niet. Een heerlijke manier van werken omdat hierbij zo’n beetje alle zintuigen nodig zijn om de juiste setting te creëren.

Straattheater

Op straat ben je als artiest natuurlijk afhankelijk van de setting, de elementen en de logistieke (on)mogelijkheden, daarom kiezen artiesten er vaak voor om acts te vertonen waarbij niet of nauwelijks gesproken wordt. Muziek kan hierbij een mooie vervanger zijn voor het gesproken woord. Ik probeer als straatgoochelaar toch een mix te maken van muzikale begeleiding en eenvoudige maar humoristische presentatie met woorden. Voor mij is straattheater: snel, scherp en spectaculair…ik bereik deze doelen door een mix van magic, cabaret en muziek te gebruiken.

Met de pet rond

Straatartiesten staan er bekend om om aan het eind van de show met de pet rond te gaan. Als straatgoochelaar werk ik uitsluitend op basis van uitnodiging en wordt ik niet door mijn publiek betaald maar door de organisatie die mij heeft uitgenodigd. Toch is het mooi om te merken dat er uiteindelijk altijd mensen zijn die mij iets willen geven, meestal krijg ik een verrassende reactie als ik vertel dat ik keurig wordt betaald door de organisatie. Soms staat men erop dat ik het geld aanneem, dan kan ik na afloop van mijn optreden nog een kleine fooi in mijn zak steken…

Publiek verzamelen

Het leukste aan straattheater is het verzamelen van je eerste publiek. Binnen 5 minuten is er meestal een grote groep mensen verzameld en kan ik gaan beginnen met de echte show. In mijn geval is dat de “Street Magic Show” een voorstelling voor jong & oud! Niet alleen de kinderen helpen mee in de Street Magic Show. Ik sluit mijn show vaak genoeg met de twee grootste en sterkste kerels uit het toegestroomde publiek. Lachsalvo’s gegarandeerd!

Ik heb nu al weer zin dat het mooi weer wordt en ik met de Street Magic Show mag neerstrijken op festivals, braderieën en parades, misschien zie ik je daar!