goochelaar-logo

5 Bizarre dingen die een goochelaar meemaakt

Delen

goochelaar marc woods inhuren

Inmiddels treedt ik al heel wat jaren op en heb in al die jaren al heel wat bijzondere dingen meegemaakt! In dit artikel mijn top 5 meest bizarre dingen die ik als goochelaar heb beleefd!

5. Double magic || 2 goochelaars

In het begin van mijn loopbaan werkte ik behoorlijk uit de losse pols, afspraken waren wat mij betreft rond als ik een telefonische toezegging had. Iets wat nu natuurlijk niet meer kan, dat heb ik ook geleerd door onder andere dit voorbeeld.

Ik kom aan op locatie in Amsterdam om een goochelshow te verzorgen tijdens een vrijdagmiddag borrel. Ik word keurig netjes verwelkomd en ik krijg wat informatie over het verloop van de middag, plotseling komt er nog iemand binnen lopen die er verdacht uitziet als een goochelaar. Net pak, koffertje en ook van die soepele goochelmaniertjes…ook hij schudt mijn opdrachtgever de hand en ik zie lichtelijk de paniek toeslaan bij de organisator.

U voelt ‘m al aankomen, hij had twee goochelaars geboekt, foutje want hij had er maar één nodig. Ik mocht weer terug naar huis, maar dat zag ik niet zitten na een rit van ruim een uur…bovendien hadden we een afspraak gemaakt en ik vond dat ik recht had op mijn gage dus wilde ik ook optreden. De andere goochelaar en ik hebben samen rondlopend entertainment verzorgd en de gasten vonden het prachtig. Alles kwam toch nog goed 😉

4. Een KNALfeest

Het moet ergens in 2009 geweest zijn volgens mij, ik was geboekt door een opdrachtgever die mij vaker in had gezet tijdens het eindfeest van de middelbare school waar hij destijds werkte. Het waren ieder jaar weer hele leuke feesten, keurig georganiseerd en bijzonder fijn publiek om voor op te treden.

Bij aankomst bij de school, was het hele gebouw rondom afgezet met politielint…niemand mocht nog in het gebouw!!

Dat zag er niet goed uit natuurlijk, ik belde mijn contactpersoon…wat bleek nou, in het scheikundelokaal was een uiterst explosieve stof gevonden. Dit potje stond daar al jaren, maar uitgerekend op de dag van het eindfeest werd het door iemand opgemerkt en kon het hele feest niet doorgaan!

Erg jammer voor de organisatie en voor de genodigden natuurlijk, ik had er een aardig ritje opzitten, maar ik vond het zo ontzettend sneu voor iedereen dat ik het zeer schappelijk op heb gelost. Het jaar daarna werd ik gewoon weer uitgenodigd voor een groot KNALfeest (niet letterlijk dit keer)!

3. Backstage sterrendiner

Het klinkt vaak als een glitter and glamour bestaan, als je regelmatig optredens verzorgd kom je op zoveel verschillende plekken in het land. Het zal anderhalf jaar geleden zijn vermoed ik, ik werd uitgenodigd om een show te verzorgen op een locatie in het zuiden van het land.

Bij aankomst bleek het een sterren-restaurant te zijn…altijd leuk om daar te staan natuurlijk, ik kreeg van de eigenaar een maaltijd aangeboden.

In mijn kleedkamer, aan een oud tafeltje, heb ik in mijn eentje genoten van een heerlijk sterrendiner! Dat maak je niet vaak mee natuurlijk, maar ik heb zitten smullen!

2. In de schuur

Een dag voordat ik naar dit optreden ging, had ik een dinnershow mogen verzorgen in het Amstel Hotel, een supertoffe locatie natuurlijk, echter de dag erna trof ik het grootste contrast ever!!

Ik stond geboekt in een dorpje in Brabant, aangekomen vroeg ik naar mijn kleedkamer (waar ik geen enorm hoge eisen aan stel) en ik mocht mij omkleden in de schuur achter het huis (huh??).

Het was eigenlijk gewoon een boerenstal, niet dat ik daar veel moeite mee heb maar het contrast met de dag ervoor viel mij heel erg op!

Het lijkt heel wat als je van de buitenkant kijkt, maar vaak staan we gewoon tussen de bezems en kratten bier om te kleden. Ach, het is de charme van het artiestenleven!

1. Koffertje

Deze zal ik nooit vergeten, ik had een uitnodiging gehad om tijdens de opening van een bedrijfspand mobiel entertainment te verzorgen. Echter had ik de dag ervoor mijn hele auto schoongemaakt en gestofzuigd…met die schoonmaakactie haalde ik natuurlijk al mijn spullen uit de auto, maar ik vergat deze weer terug te zetten.

De volgende dag reed ik braaf naar mij optreden toe, het was niet enorm ver rijden dus ik had mij thuis al omgekleed, aangekomen op locatie wilde ik mijn spullen uitladen…echter trof ik een lege achterbak!

Het was te laat om terug naar huis te rijden, dus mijn hersenen begonnen op volle toeren te draaien…wat moet ik nu? Gelukkig wist ik in dat dorp toevallig een collega te wonen die mij binnen no-time kon voorzien van de juiste benodigdheden, the show must go on!

Sinds dit voorval heb ik altijd een reservekoffer in mijn auto liggen, deze ligt niet in het zicht want er zijn altijd nieuwsgierige criminelen die even die koffer mee naar huis willen nemen. Nog nooit nodig gehad na dit voorval, maar ik weet zeker dat ik op een dag heel blij ben met mijn reserve spullen 🙂

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen