goochelaar-logo

5 Situaties waarin een goochelaar zijn skills “misbruikt”

Delen

illusionist inhuren

Als je in het échte leven een truc uithaalt om iets voor elkaar te krijgen dan zou je kunnen zeggen dat je je skills als goochelaar misbruikt! Dit is mij ook verschillende keren “overkomen” en voor de eerste keer in mijn leven doe ik het in dit artikel uit de doeken…

Iedereen maakt het wel eens mee, je hebt een gezellige avond in het café, het is gezellig druk, maar een praatje met de barkeeper zit er nog wel in. Het is al snel tegen sluitingstijd en de laatste ronde wordt besteld, dan raak je aan de praat…heeeeeel gezellig aan de praat en eigenlijk wil je dit laatste gesprek niet zonder een drankje voortzetten. Je besluit om de barkeeper nog één keer lief aan te kijken maar helaas de tap gaat niet meer open.

Wat ik nu ga vertellen is écht een ontboezeming, ik heb op dat moment zijn horloge gerold en hem 5 minuten later gezegd: “als ik de tijd terug kan draaien…krijgen we dan nog een drankje van je?” hij antwoordde bevestigend.

Ik pakte zijn horloge uit mijn zak en draaide zijn klok een uur terug…hij tapte nog snel twee biertjes en met een blik van ongeloof zette hij deze voor ons neer! “Gast hoe je dat geflikt hebt…geen idee…maar jullie verdienen er nog één!”

Ik heb mijn vrouw leren kennen tijdens een carnavalsmaandag…op dat moment verkeerden we beiden in een roes van gezelligheid en carnavalesk gedreutel! We besloten om nummers uit te wisselen en na de carnaval hebben afgesproken om samen uit eten te gaan. Het was een bijzonder leuke date en nu jaren later zijn we inmiddels al 3 jaar getrouwd…het kan zijn dat ze gevallen is voor één van mijn sterkste goocheltrucs, misschien had het zonder die truc ook wel gelukt, maar verrast was ze zeker op dat moment!

Ok, dit is misschien wel één van de meest beschamende verhalen die ik in dit artikel deel met jullie. Een avondje uit naar de bioscoop, filmpje, drankje, hapje u kent het wel, helaas voor mij had ik dus te weinig geld bij me en bij deze bioscoop was pinnen helaas niet mogelijk.

Ik moest de beste man op een zeker moment € 17 afrekenen, maar ik had maar € 12 bij me, twee briefjes € 5 en twee losse euro’s. Met een handige goocheltruc liet ik de briefjes van € 5 zien alsof het er drie waren, de twee losse euro’s gooide ik vlot op de toonbank als afleiding. De man die ons hielp gaf geen enkele blijk van wantrouwen en stopte het geld in de kassa. Die avond heeft hij dus minimaal € 5 kasverschil gehad.

Het zat mij niet lekker dus ik ben de week erop, wij gingen in die tijd haast wekelijks naar de film, naar die persoon toe gestapt en heb hem het hele verhaal uitgelegd. Ook hoe ik het had gedaan, en hoe hij het in het vervolg kan voorkomen, hij kon er gelukkig om lachen en waardeerde mijn actie zo dat we een drankje kregen van het huis 😀

Eén van de spannendste momenten in mijn leven was op grote hoogte in de mand van een luchtballon, tijdens deze ballonvaart was het mijn plan om mijn vriendin ten huwelijk te gaan vragen. Ik had een ballonvaart geregeld voor 2 personen, normaal zit je met wel 10 man in een mand, maar met een handige smoes kon ik haar ervan overtuigen dat het niet anders kon en dat we gewoon geluk hadden en met z’n 2-en (3 eigenlijk, piloot kon niet aan de grond blijven natuurlijk) de lucht in mochten.

Eenmaal op het hoogste punt kreeg ik van de piloot een knikje, want hij wist natuurlijk wat ik ging doen, ik “toverde” letterlijk in een flits de ring tevoorschijn en ging voor Hanneke op mijn knieën. Ze zei gelukkig ja op mijn vraag, ze kon dan ook geen kant op daarboven in de lucht, maar later vertelde ze dat ze zonder die truc ook ja had gezegd…dus het zit wel snor 😉

Dit is één van die dingen die je nooit hoopt mee te maken, je hebt een belangrijke presentatie (ik destijds voor mijn opleiding) en ik merkte terwijl ik bezig was dat de rits van mijn broek open stond (ik was nog student hè, dit gebeurt nu niet meer :).

Ik had natuurlijk gewoon m’n rits dicht kunnen doen, maar een goed voorbereidde indruk maak je dan natuurlijk niet. Ik besloot om het anders aan te pakken, even verderop in mijn presentatie zou ik namelijk een voorwerp aan de toehoorders laten zien…deze zette ik met een ferm gebaar op de tafel van de docenten en in hetzelfde moment ging “zzzzzzzzp” m’n rits dicht.

De afleiding deed zijn werk goed, want ik volgde hun blikken, en die waren allemaal op het voorwerp gericht.

Ik heb nooit gehoord of iemand het gezien heeft, het zou mij verbazen, maar ik haalde voor de presentatie een 8,3 dus het heeft geen kwaad gedaan 😉

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen