goochelaar-logo

Beroemde artiesten en goochelaars

Delen

goochelaar marc woods inhuren

Met regelmaat zie je grote artiesten gebruik maken van illusies in hun concerten en optredens? Wie zitten hier achter, hoe wordt dit ingezet en vooral ook waarom? De eerste artiest die in mij opkomt is Michael Jackson, hoewel zijn hele leven wellicht een groot illusie spektakel was maakte hij ook gebruik van magic tijdens zijn optredens!

goochelaarsZelfs nu hij er niet meer is, want tijdens “The Billboard Music Awards 2014” werd er een illusionair hologram van Michael Jackson geprojecteerd waardoor het leek dat hij werkelijk live op het podium aan het dansen en zingen was.

Ook tijdens zijn concerten maakte Michael gebruik van illusies, zijn Dangerous tour geeft een goed voorbeeld van een verkapte illusie wanneer hij tijdens de grote finale het stadion uitvliegt met een jetpack, het publiek achterlatend in grote verwarring. Hoe het precies gebeurde ga ik hier niet uit de doeken doen maar ook bij deze stunt is gebruik gemaakt van verschillende principes die bekend zijn binnen de wereld van illusionisten en goochelaars

Op een soortgelijke manier wordt Michael tijdens de opvoering van Thriller doorspiest en verbrand, terwijl hij 2 seconden later op een grote hijskraan boven het publiek wordt verheven! Spektakel alom en dit is één van de redenen dat ik een groot liefhebber ben van Michael Jackson!

Ook boyband ‘N Sync maakt gebruik van illusies op het podium om hun show kracht bij te zetten, een groot leeg platform is te zien, de kleppen van het platform sluiten voor 2 seconden, zodra de boel weer open gaat staan daar de heren van ‘N Sync.

Ook Usher verschijnt op een dergelijke manier ten tonele, Stevie Wonder, Janet Jackson, Missy Elliot, TLC, Cher, Alice Cooper, Boyz II men, Prince en de lijst houdt hier nog niet eens op!

Waarom en wie zit erachter?

Franz HararyOmdat het publiek tegenwoordig verwent is met allerlei digitale special effects zijn de verwachtingen tijdens live-concerten en optredens erg hoog, gebruik maken van illusies geeft het publiek toch die bijzondere ervaring waardoor het een waar LIVE (muziek) spektakel wordt.

Eén van de grote namen achter deze illusies is Franz Harary, een Amerikaans illusionist die zijn talenten deelt met grote namen uit de muziek industrie. De eerder genoemde lijst, allemaal opdrachtgevers van Franz Harary.

Niet alleen tijdens muziekconcerten maar, maar ook bijvoorbeeld Cirque du Soleil staat bekend om het gebruik van illusionaire methodes om allerlei dingen op het toneel gedaan te krijgen. Wanneer er een groep acrobaten door de lucht lijkt te zweven is de magie sterker aanwezig dan waar dan ook!

De toekomst

Er zal in de toekomst alleen nog maar meer gebruik worden gemaakt van illusies en magic principes tijdens grote evenementen. Het staat eigenlijk allemaal nog in de kinderschoenen want met de komst van hologrammen en gebruik van digitale live projecties zijn de mogelijkheden eindeloos!

Het zal geen 10 jaar meer duren voordat het bedrijfsleven ontdekt dat met de inzet van een goochelaar een bepaald marketingdoel bereikt kan worden, als het middel maar goed wordt ingezet!

Dus bereid u voor op nog meer entertainment van goochelaars en illusionisten!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen