goochelaar-logo

Congres marketing tips – 6 tips om social media in te zetten

Delen

spreker boeken

Congres marketing tips

– in dit artikel heb ik 6 congres marketing tips klaarstaan om je te helpen bij de marketing van jouw congres. Deze tips gaan over het gebruik van social media om jouw congres te promoten bij de doelgroep.

TIP 1 – Claim een hashtag

Door een hashtag te claimen en hiermee uitgebreid te gaan posten kun je trending topic worden, maar misschien nog wel belangrijker…je creëert hiermee cohesie binnen de groep deelnemers. Een hashtag moet uniek, kort en herkenbaar zijn…gebruik deze hashtag overal waar je ‘m kunt gebruiken. Als jij er op tijd mee begint dan zullen de deelnemers dit vanzelf overnemen.

#congresmarketingtips 🙂

TIP 2 – Daag uit met een challenge

Je wilt mensen activeren, laat mensen op social media iets doen wat ze kunnen delen in een leuke foto of video en creëer hiermee een hoop gratis exposure. Gebruik hier ook weer de hashtag voor en je staat nog sterker. Je kunt je vast nog wel de ice-bucket challenge herinneren, deze ging wereldwijd viraal. Als het jou lukt om lokaal viraal of klein viraal te gaan, dan heb je een mooi doel bereikt.

Congres marketing tip – extra

Het is belangrijk om het “DNA van jouw congres” hierin mee te nemen.

TIP 3 – Op de gevoelige plaat

Wanneer jouw gasten een mooie foto kunnen maken en deze posten op social media dan heb je wéér een extra manier om exposure te genereren tijdens en ná het congres. Zo’n foto wand met logo’s is natuurlijk bekend van TV, rode loper erbij en je hebt een heerlijk fotomoment. Maak er geen reclamewand van, dat is teveel van het goede. De hashtag hierbij kan helpen om deze foto’s later terug te vinden, dus moedig het gebruik daarvan zeker aan!

TIP 4 – Nodig uit

Via Facebook is het kinderlijk eenvoudig om een evenement aan te maken en hiervoor jouw Facebook vrienden uit te nodigen. Je kunt op deze manier niet alleen zakelijke maar ook persoonlijke contacten op de hoogte brengen van jouw congres. Op deze manier vergroot je op een eenvoudige manier jouw exposure…mensen die vervolgens aangeven dat ze naar jouw event komen delen dit vervolgens ook weer met hun vrienden en connecties op het sociale netwerk. Wie weet staan ze straks samen te borrelen op jouw congres. Slim & handig dus…doen!

TIP 5 – Video’s!!!

Je organiseert het congres waarschijnlijk niet alleen. Het loont de moeite om alle medewerkers voor te stellen via een leuke video…en dat hoeft allemaal niet superstrak geproduceerd te worden. Juist het “eenvoudige” kan de persoonlijke klik met potentiële gasten maken en zorgen voor een sterkere binding met jouw merk / congres! Een andere manier is om tussentijdse video’s te plaatsen waarin de vooruitgang van de organisatie wordt getoond, mensen worden op deze manier steeds lekkerder gemaakt en mochten zij twijfelen om te komen wordt de keuze steeds makkelijker omdat men ziet dat er flink gewerkt wordt om tot een prachtig congres te komen.

TIP 6 – Traditionele media

Misschien een rare tip in lijstje over social media, maar vergeet niet dat de traditionele media (krant, tv, radio) jou enorm kunnen helpen om jouw social media bereik te vergroten. Het verspreiden van een persbericht kan wonderen doen, zeker bij lokale media. Ondanks dat hun bereik kleiner is dan een landelijk dagblad krijg je vaak wel een mooi redactioneel stuk wat je via social media weer kunt delen 🙂

0 +
Optredens op zijn naam
0
Vakprijzen gewonnen
0 +
Jaar ervaring
0
Verschillende landen
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen