goochelaar-logo

De 5 meest bizarre reacties die een goochelaar te horen krijgt!

Delen

goochelaar balletje balletje

Door veel shows te verzorgen, kom je ook met veel, HEEL veel mensen in aanraking. Reacties op goochelshow zijn daardoor natuurlijk niet hetzelfde. De één reageert anders dan de andere en daarom schrijf ik in dit artikel de 5 meest bizarre reacties die een goochelaar te horen krijgt.

Voordat ik die bijzondere reacties ga beschrijven wil ik u erop wijzen dat ik met de grootste zorg en subtiliteit te werk ga om mijn publiek een goed gevoel te bezorgen! Ik zou het oprecht jammer vinden wanneer ik iemand zou kwetsen of alleen al een vervelend gevoel zou geven.

1. Overleden

Ik begin met één van de allerergste…het was duidelijk in het begin van mijn carrière waar ik wat onzeker rondliep in een lunchroom in mijn eigen woonplaats. Ik was vooral ervaring aan het opdoen en ik werd direct geconfronteerd met een vreselijk lastige situatie. Ik sprak een groepje mensen aan wat gezellig aan een tafeltje wat aan het drinken was, het waren een stuk of 6 mensen als ik het me goed herinner…en ik begon met mijn openingsroutine, hun antwoord was vrij vlot: “sorry, maar we hebben vandaag onze vader begraven… eigenlijk hebben we hier niet zo’n zin in”.

Uiteraard kan ik niet zeggen dat me dit nooit meer gebeurt, want je kunt dit gewoon niet altijd zien…wat ik wel weet is dat op dat moment de grond onder mijn voeten verdween en ik het liefst gewoon had willen verdwijnen. Dat heb ik dan ook maar gedaan, uiteraard heb ik mijn medeleven betuigt en ben rap vertrokken…

2. “Hier houd ik niet van”

Dit is een leuke, er zijn mensen die bij voorbaat denken dat ze iets niet leuk vinden…om één of andere reden is er in hun gedachten het idee ontstaan dat goochelen niet leuk is. Het kan natuurlijk zijn dat deze persoon ooit een minder goede show heeft gezien, maar één slecht liedje wil nog niet zeggen dat muziek in z’n geheel niet leuk is.

Ik probeer bij deze reactie altijd om alles naar het positieve om te buigen en over het algemeen lukt dat wel…ik blijf het altijd wel bijzonder vinden als het gezegd wordt.

3. Ow leuk, ik kan zelf ook een truc

“Als je bij de bakker komt roep je toch ook niet, ik kan ook brood bakken” hoor ik collega’s wel eens zeggen wanneer dit onderwerp voorbij komt. Ergens zit er een kern van waarheid in, maar wanneer iemand enthousiast is en wil laten zien dat hij/zij ook een goocheltruc kan, dan laat ik deze persoon dat met alle plezier vertonen!

Ik wil aan de kant van het publiek staan en niet tegenover hen…bovendien word ook ik graag verrast dus geef ik iemand graag de kans om zijn skills te vertonen.

4. Ik zal m’n kinderen even halen, moment

Op één of andere manier heerst er nog altijd het idee dat goochelen voor kinderen is, het gebeurt nog wel eens dat ik bij een groepje mensen aan tafel iets wil vertonen en dat er eerst met een hoop bombarie de kinderen moeten worden gehaald, vervolgens gaan de ouders met elkaar zitten kletsen terwijl de kinderen eigenlijk liever verder willen gaan met verstoppertje.

Ok, wellicht is dat wat overdreven gezegd, maar mijn shows zijn niet specifiek ontwikkeld voor kinderen, ik maak combineer goochelen, zakkenrollen en mindreading tot een komische act waarbij jong & oud kan genieten. Dus haal gerust je kinderen maar beleef het met hen samen…dat geldt overigens niet alleen voor mijn shows 😉

5. Doei

Dit is een bijzonder moment geweest, ik trad op in een restaurant waar ik was uitgenodigd om mijn table-magic show te vertonen. Ik kwam op een zeker moment aan een tafel waar een man en een vrouw zaten te kletsen, toen ik begon met mijn tafelanimatie merkte ik al direct dat er iets raars aan de hand was. Toen ik vervolgens vroeg of de betreffende meneer zijn naam voor mij op een kaart wilde opschrijven, schreef hij niet zijn naam, maar hij schreef “doei”.

Even verbouwereerd van deze wending, begreep ik zijn boodschap en nadat ik hem had uitgelegd dat een eenvoudig “dank u, maar wij hebben hier geen behoefte aan” ook had gewerkt verliet ik mijn speelvloer om eerst even een glas water te gaan drinken…

Ja, een pauze kan soms verfrissend werken.

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen