goochelaar-logo

En dan sta je opeens als spreker op een TEDx podium

Delen

goochelaar spreker

Je kent ze misschien wel, van die video’s van zeer bevlogen sprekers die, op een groot toneel, op zeer bevlogen wijze een geraffineerde presentatie geven. Vaak op een rode stip, een projectiescherm erachter, ergens op het toneel staan de bekende rode letters “TED” of “TEDx”. Voor mij is het altijd een droom geweest om een op een dergelijk podium te staan.

Een droom

Inmiddels kan ik zeggen dat er een droom is uitgekomen, afgelopen donderdag (5-nov-’15) stond ik als host én spreker op het toneel van “TEDxBreda 2015”. Enkele maanden geleden kreeg ik, uit onverwachte hoek, de vraag of ik het leuk zou vinden om TEDxBreda te presenteren, uiteraard direct een afspraak ingepland met de organisatie om wederzijds de wensen en verwachtingen door te spreken.

DagvoorzitterHet avontuur ging van start, er was een enorm leuke wederzijdse klik en ik zag mijzelf al op de rode stip staan shinen, echter was het vooralsnog vooral de bedoeling om op een leuke manier de sprekers aan te kondigen, voor mij was ook nog wel tijd om iets te doen als mindreader, illusionist of zakkenroller. Ik vond het al geweldig om die dag te mogen voorzien van leuke anekdotes, scherpe introducties en de fascilitaire mededelingen.

Toch werd mij in de aanloop van het event verteld dat er nog een plek vrij was in het programma, of ik dat zag zitten…NOU EN OF!! Ik had immers al wel een idee wat ik zou willen doen en vertellen in mijn eigen talk. Echter heb ik op de coachings-dag nog een aantal zeer waardevolle tips ontvangen van Lars Duursma (voormalig wereldkampioen debatteren), hij leerde mij onder andere wat een goede host absoluut NIET mag vergeten te doen aan het begin van de dag, wat een goede host zeker MOET vertellen aan het publiek en hoe je een spreker op een voetstuk kunt zetten tijdens de aankondiging.

TEDx spreker Breda

Het leek zo eenvoudig toen ik “ja” zei, maar na deze coaching zag ik in dat er nog eeTEDx spreker Bredan hoop werk verzet moest worden! Ik heb mij een aantal avonden achter de computer “opgesloten” en ben gaan schrijven aan vlotte en strakke introducties, daarnaast moest ik ook nog mijn eigen talk voorbereiden…gelukkig treedt ik regelmatig op in het Engels en was het geen enkel probleem om een deel uit mijn Mindhacker show te filteren en te stroomlijnen voor TEDxBreda 2015.

Nu 10 dagen later schrijf ik dit artikel en ik kan ik zeggen dat het hele team met vrijwilligers, sprekers, sponsoren en partners er een bijzonder inspirerende dag hebben neergezet!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen