goochelaar-logo

Top 5 tovenaars / goochelaars in films

Delen

marc woods

Films met tovenarij

In de loop der jaren zijn er enorm veel films met tovenaar personages uitgebracht, is het een onmisbaar karakter in een fantasy film van deze tijd? Ook tekenfilms worden regelmatig voorzien van een tovenaar personage, in dit artikel vindt u mijn top 5 tovenaars in films!

Top 5

5. Mickey Mouse als tovenaar

Mickey Mouse

Mickey Mouse als tovenaar in “The sorcerer’s apprentice” is de meest magische vorm van deze beroemde muis, daarnaast ook zijn meest beroemde rol. Toen in 1940 de film Fantasia werd uitgebracht, speelde Mickey in één scene de rol als tovenaar…toch werd dit personage gebruikt voor alle marketing en promotie rondom deze film.

In de scene van de tovenaar bezweerd Mickey water, bezems en emmers tot een wonderlijk geheel…het is een prachtige scene waar veel goochelaars hun inspiratie uit hebben gehaald!

4. Wizard of Oz

wizard of oz

In the “Wizard of Oz” speelt Frank Morgan de Tovenaar van Oz. Een zeer fantasierijk verhaal waarin Dorothy op haar avontuur allerlei bijzondere figuren tegenkomt, waaronder een vogelverschrikker, een robot, een leeuw, een heks en nog veel meer.

De tovenaar blijkt uiteindelijk geen tovenaar te zijn, maar ook hij komt gewoon uit Kansas, net zoals Dorothy zelf.

3. Gandalf in Lord of the rings

lord of the rings

Gandalf uit “The Lord of the rings“, gespeeld door Sir Ian McKellen, is een tovenaar uit de reeks boeken en films. In totaal gaat het om 5 tovenaars, echter heeft Gandalf de grootste rol in de films en daarmee de meest bekende van de vijf. Saruman (de slechte tovenaar) is zijn grootste tegenstander, het komt ook regelmatig tot een strijd in de films.

Gandalf (de grijze) veranderd tijdens het verhaal in Gandalf (de witte).

2. Tita tovenaar

tita tovenaar

Een tovenaar die veel ouderen nog wel zullen herinneren, Ti-ta Tovenaar is een Nederlandse kinderserie die in 1972 voor het eerst op de buis werd vertoond. Gespeeld en geregiseerd door Ton Lensink is Ti-ta Tovenaar één van de meest populaire series uit de Nederlandse TV-geschiedenis.

Er verschenen onder andere platen, boeken, poppen en andere merchandise. In 2008 werd Ti-ta Tovenaar besloot de Efteling om 13 nieuwe afleveringen te maken van de serie. Daarnaast werd er ook een musical gemaakt, deze werd gespeeld in de winter van 2005-2006 in het Eftelingtheater.

1. Harry Potter

harry potter

Mijn absolute nummer 1 is toch wel de vertolking van Harry Potter door Daniel Radcliffe. Deze filmreeks is gebasseerd op de boekenreeks van J.K. Rowling. In totaal werden er 8 films uitgebracht welke het verhaal vertellen over de jonge tovenaar die zijn opleiding volgt op de tovenaars-school Hogwarts. Veel goochelaars en illusionisten hebben delen uit hun show, of soms zelfs complete shows, gebaseerd op dit bijzondere karakter.

Toekomst

In de toekomst zullen er ongetwijfeld nog vele tovenaars de revue passeren in verschillende films…dus laat die inspiratie maar komen!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen