goochelaar-logo

Goede goochelaar

Delen

goochelaar balletje balletje

Regelmatig vragen mensen mij hoe ik begonnen ben goochelen, het zal niemand verwonderen dat ik vroeger als kind ook een goocheldoos heb gehad van Sinterklaas. In dit artikel krijgt u antwoord op de vragen die u altijd al aan een écht goede goochelaar wilde stellen!

Het heeft mij als kind altijd geïntrigeerd als ik een goochelaar op televisie zag, ik vond het niet alleen leuk om de trucs te zien maar vooral de reacties die het oproept bij de toeschouwers vond ik altijd prachtig om te zien. Iets wat ogenschijnlijk onmogelijk is kan het publiek raken op een manier die niet te vergelijken is met bijvoorbeeld een film of een muziekstuk, ondanks dat dat natuurlijk ook een emotie op kan roepen, is het bij goochelen het mysterie en de herkenning waar het om draait.

Als kind leek het mij geweldig om geld te voorschijn te kunnen toveren, het zou makkelijk zijn dacht ik als kind. Echt geld toveren is me nog niet gelukt maar doordat ik geleerd heb om het op een goochelmanier te doen kan ik wel de illusie wekken dat het toch écht kan!

Wat vinden anderen van Marc Woods?

Goede goochelaar

Nu is het zo dat een goocheldoos voor kinderen niet echt de grote geheimen leert, maar het is een aardig beginnetje. Toen ik 16 jaar was zag ik een aantal video’s van David Blaine en die hebben mij ertoe gezet om eens wat verder te kijken dan de oude goocheldoos die ik nog steeds in de kast had staan.

In de gouden gids ben ik op zoek gegaan naar een goochelaar en die heeft mij aangeraden om eens contact op te nemen met een échte goochelwinkel daar heb ik de benodigdheden gekocht om mijzelf echt te bekwamen in de vingervlugge goochelkunst. Uiteindelijk heeft het zo goed uitgepakt dat ik op mijn 18e lid ben geworden van een vereniging voor goochelaars en hier heb ik verschillende goochelaars ontmoet die mij verder op weg konden helpen om een goede goochelaar te worden.

In 2006 deed ik mee met het open kampioenschap bar-magic en hier won ik de 2e prijs, na Rob Mollien…dit gaf een enorme boost aan mijn prille carrière en dat heeft geresulteerd in een zeer luxe bijbaan tijdens mijn studie “Communicatie en Multimedia Design”. In het 3e jaar van deze studie ging ik mij afvragen wat ik nou wilde gaan doen, doorstuderen, werk zoeken op mijn vakgebied of mijn droom verwezenlijken en mijn goochel carrière verder uitbouwen. Ik heb gekozen voor het laatste en daar heb ik nog altijd geen spijt van! Het is niet alleen nog steeds ontzettend leuk om op te treden maar het geeft ook een enorm vrijheid in mijn dagelijkse leven.

Je kunt natuurlijk ook lekker goochelen voor de hobby, het is gaaf om iets te kunnen wat anderen kan vermaken en verwonderen en daar draait het toch om!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen