goochelaar-logo

Goochelaar Belgie – ik heb NIET getwijfeld over België!

Delen

professionele goochelaar

Goochelaar België – Nou ben ik Brabander in hart en nieren. Ik hou van het bourgondische Brabantse leven en geniet van de nuchtere en positieve instelling van mijn mede-Brabanders.

Goochelaar Belgie

Natuurlijk treed ik regelmatig op in mijn geliefde provincie en elk optreden hier is toch altijd wel weer spannend. Ik denk dat dit te vergelijken is met een thuiswedstrijd spelen. Dit zijn immers de momenten dat je ‘jouw publiek’ wil laten zien wat je allemaal kan. Bovendien besta ik voor 1/16e deel uit Belgisch bloed…heb ik ooit in de stamboom van mijn familie gezien 🙂

Vanuit het Brabantse land is het slechts een klein stukje rijden naar onze zuiderburen, België. België heeft een warm plekje in mijn hart en ook in dit land heb ik verschillende optredens mogen verzorgen. Ook dit jaar staan er weer verschillende optredens in België op het programma. Wanneer ik in mijn agenda kijk en zie dat ik op korte termijn weer naar onze zuiderburen af mag reizen, dan begint het altijd een beetje te kriebelen. Want één ding weet ik altijd van tevoren als ik hier optreed, het wordt weer super gezellig!

Het gaat daar zo gemoedelijk

Natuurlijk heb ik me wel eens afgevraagd hoe het toch komt dat ik altijd zo’n plezier beleef aan een optreden in dit land. Opeens was ik eruit en had ik het antwoord. Ik denk namelijk dat de Belgen heel veel raakvlakken hebben met ons Brabanders. Net als Brabanders zijn Belgen:

  • dol op een feestje
  • verzot op een lekker pintje
  • genieters van het eerste uur
  • lekker gewoon en nuchter
  • gek op lekker eten
  • altijd in voor een goede grap

De interactie met mijn Belgische publiek is altijd top. Heel gemoedelijk, bovendien is het Vlaams natuurlijk een fantastische taal en dit zorgt nog wel eens voor de nodige hilariteit als we elkaar net niet helemaal goed begrijpen. Gelukkig altijd met een flinke knipoog en een flinke dosis zelfspot, van beide kanten overigens hoor.

Tsja, en als ik dan weer terug naar huis rij, dan hoor ik soms op de radio dat ene heel bekende liedje van Het Goede Doel. Precies, dat ene liedje dat werkelijk iedereen kent. En dan hoor ik Henk Westbroek weer zingen: “ ik heb getwijfeld over België”.

Nou, ik kan je één ding verzekeren…ik zeker niet hoor!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen