goochelaar-logo

Hoe word je goochelaar? (deel 2)

Delen

goochelaar boeken

Hoe word je goochelaar? Dat is de vraag die in dit artikel wordt behandeld!

Dit artikel is een vervolg van “Hoe word je goochelaar deel 1“!

Een moeilijke keuze

Herman liet mij een blanco spel kaarten zien, de voor en achterkanten waren niet bedrukt! Maar na een knip in de vingers wist hij de een na de andere kaart te bedrukken…binnen enkele ogenblikken veranderde een volledig wit kaartspel in een volledig bedrukt kaartspel. Voor én achterkant waren nu volledig bedrukt. In een oogwenk was alles weer wit en ik was letterlijk met stomheid geslagen. Van zo dichtbij had ik het nog nooit gezien!
Door 30 gulden te betalen (jaja, zo lang geleden) zou ik deze truc binnen enkele dagen aan vrienden en familie kunnen vertonen. Het waren namelijk hele bijzondere kaarten…dat leek me wel wat…Ik zou dan een echte goochelaar lijken!

“Maar mocht je nou écht willen leren kaartgoochelen, dan kun je voor 80 gulden dit boek kopen”.
Met een plof knalde Herman een dik/saai goochelboek op de toonbank.
“Dan koop je er voor 5 gulden nog een eenvoudig pakje kaarten erbij, en dan kun je over een jaar zeggen dat je iets weet van kaart goochelen”.
Jeetje wat een keuze, of 85 gulden armer en over een jaar pas kunnen goochelen, of voor 30 gulden morgen al een supervette truc kunnen vertonen.
Ik keek Herman aan en op één of andere manier wist hij mij, zonder ook maar iets te zeggen, een bepaalde richting in te duwen…zijn laatste woorden galmde nog in mijn hoofd en ik had het gevoel dat ik op een belangrijke tweesprong was aanbeland.
Het was nu of nooit…dat hoorde ik een stemmetje in mijn hoofd zeggen. Ik keek Ad nog eens aan, want hij was er nog steeds bij. En hoe leuk hij die trucjes ook vindt, hij zou mij waarschijnlijk die witte kaarten laten kopen. Ik was ook supernieuwsgierig naar het geheim van die truc maar ik kon het niet allebei kopen, daar had ik niet genoeg geld voor. Moeilijke keuzes voor een goochelaar in de dop!

Een goed gevoel

Ik dacht nog één keer na en kocht het boek met een simpel, normaal pakje kaarten…en inderdaad nu een aantal jaren verder durf ik te zeggen dat ik inmiddels wel iets weet van goochelen met kaarten. Ruim 12 jaar treed ik op met allerlei soorten goocheltrucs maar wanneer ik met kaarten aan het goochelen ben krijg ik toch altijd een gevoel van ontspanning…er is namelijk zo ontzettend veel mogelijk met een gewoon pakje kaarten.
Nog niet eens zo lang geleden kocht ik, mijn budget is inmiddels aanzienlijk gegroeid, dat magische blanco kaartspel…een pracht van een truc die ik met veel plezier aan mijn publiek vertoon. Maar wanneer ik destijds de verkeerde keuze had gemaakt, weet ik zeker dat ik dat blanco kaartspel één keer in het jaar tijdens het familie kerstdiner zou laten zien.

Wat ben ik blij dat ik toen dat boek gekocht heb…enne bedankt Herman!

0 +
Optredens op zijn naam
0
Vakprijzen gewonnen
0 +
Jaar ervaring
0
Verschillende landen
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen