goochelaar-logo

Goochelaar Friesland, een voorrecht!

Delen

goochelaar marc woods inhuren

Met enige regelmaat pak ik mijn goochel attributen bij elkaar en vertrek ik naar het verre Friesland om daar een optreden te verzorgen als goochelaar Friesland.

Voor mij een rit over vrijwel de volle lengte van ons land, maar met een optreden als goochelaar Friesland in het vooruitzicht is dit geen enkel probleem. Friesland heb ik in de loop der jaren leren kennen als een heel bijzondere en prachtige provincie. Ik kende deze provincie en de Friezen amper en als je dan aan Fryslân denkt, dan denk je al snel aan:

Hierdoor vinden veel mensen de Friezen nog wel eens een beetje stug overkomen. Maar beste mensen, niets is minder waar!

Maar ik kwam er al snel achter dat deze provincie veelzijdiger is dan ik van tevoren had gedacht. Natuurlijk is het voor watersporters the place to be, want zeilen, (kite)surfen, kanoën en wat al niet meer zij kun je nergens zo goed als hier. Maar wat als je misschien niet zo’n liefhebber bent van watersport, heb je dan wel iets in deze provincie te zoeken? Nou en of! Uit eigen ervaring weet ik dat Fryslân veel leuke stadjes en dorpjes heeft met een eigen cultuur en een rijke historie. Sneek, Harlingen, Dokkum en natuurlijk Leeuwarden zijn hier sprekende voorbeelden van. Maar vergeet vooral ook niet Lemmer aan te doen! Deze bruisende badplaats aan het IJsselmeer heeft een heus strand en een jaarlijks terugkerend festival genaamd “Glemmer Beach”. Over feesten gesproken…..ook de Sneekweek is een evenement van jewelste!

Maar hoe mooi, prachtig en rijk aan historie en cultuur een provincie ook is, de inwoners maken de provincie tot wat ie is. De Friezen zijn een trots volk. Trots op hun provincie, trots op hun afkomst en zeker ook trots op hun eigen taal, het Fries. Hierdoor vinden veel mensen de Friezen nog wel eens een beetje stug overkomen. Maar beste mensen, niets is minder waar! Dit ervaar ik namelijk keer op keer als ik een optreden als goochelaar Friesland mag verzorgen.

Die heerlijk noordelijke nuchterheid houdt je met beide benen op de grond en de gezonde dosis droge humor zorgen voor een ontspannen en gemoedelijke sfeer tijdens mijn shows.

Als ik na mijn optreden als goochelaar Friesland weer terug naar mijn Brabantse land rij, dan ben ik altijd weer een blij man. Blij dat ik weer naar Brabant rij, want dat is en blijft nu eenmaal mijn stekkie. Maar minstens zo blij ben ik dat ik weer met veel plezier op heb mogen treden in het mooie en gezellige Friesland. Vanuit de grond van mijn hart zeg ik dan ook: “Fryslân , tank foar alles en oant gau!”

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen