goochelaar-logo

Goochelaar huren in 2023…hier zijn 10 tips!

Delen

goochelaar marc woods

Een goochelaar huren voor jouw volgende feest of event, is een uitstekend idee! In dit overzicht gaan we je helpen om alle belangrijke stappen te nemen wanneer je een goochelaar wilt huren in 2023, zo weet je zeker dat alles soepel en goed verloopt.

Goochelaar huren? Wat voor goochelaar is geschikt?

Close-up goochelaar

Wil je een directe hit voor jouw evenement? Dan is een rondlopende / close-up goochelaar de perfecte keuze.

Een close-up goochelaar is een goochelaar die zich richt op het uitvoeren van trucs en illusies op korte afstand van het publiek. Dit type goochelaar voert vaak trucs uit met kaarten, munten en andere kleine voorwerpen die gemakkelijk te manipuleren zijn. Close-up goochelaars kunnen optreden in verschillende omgevingen, zoals in restaurants, op feesten of op bedrijfsevenementen.

Close-up goochelaars zijn vaak bijzonder talentvol in het manipuleren van voorwerpen en het creëren van verbazingwekkende illusies op korte afstand. Ze kunnen het publiek entertainen met unieke trucs en verbazingwekkende technieken. Sommige close-up goochelaars zijn ook gespecialiseerd in het uitvoeren van specifieke soorten trucs, zoals kaarttrucs of munttrucs.

Podiumshow / mentalist

Een podiumshow is natuurlijk perfect in te zetten tijdens een congres of bedrijfspresentatie.

Een podiumgoochelaar is een goochelaar die optreedt op een podium of groot toneel voor een groter publiek. Dit type goochelaar kan grotere trucs uitvoeren waarbij gedachten experimenten één van de meest populaire genres is. Podiumgoochelaars kunnen optreden in verschillende omgevingen, zoals theaters, variété-shows en andere entertainment evenementen.

Vaak is het mogelijk om hier een speciale boodschap aan te koppelen zodat het een coherent geheel wordt met wat er die dag nog meer verteld wordt. Wanneer er iemand in het zonnetje gezet moet worden is dit ook een mogelijkheid bij een podiumshow.

Een goochelaar huren voor jullie bruiloft?

Heb je trouwplannen? Dan is een goochelaar huren één van de populaire keuzes. Het is een uitstekende manier om jullie gasten te vermaken en om een vleugje magie toe te voegen aan jullie speciale dag. Het werkt vooral goed omdat het geschikt is voor alle leeftijden.

Op de trouwdag zelf ben je als bruidspaar vaak druk met bijvoorbeeld de fotoshoot of andere formaliteiten. Dan is een goochelaar natuurlijk één van de beste en makkelijkste opties om in te zetten. Een rondlopende goochelaar kan veel publiek bereiken en zo zal niemand zich vervelen en het is ook nog eens dé manier om het gesprek aan te zwengelen tussen gasten die elkaar niet of minder goed kennen.

Wanneer de avondgasten arriveren is het ook een goed idee om een goochelaar te laten rondlopen om in het begin van de avond de gasten op een interactieve manier bezig te houden. Ook is het een leuk idee om de avond te openen met een centrale show voor het hele publiek.

Wat kost een goochelaar huren?

Er zijn natuurlijk talloze tarieven denkbaar, maar gemiddeld kun je uitgaan van een tarief wat varieert tussen de €500 en €1500. Houdt er rekening mee dat een mobiele animatie act vaak wat goedkoper is dan een podiumshow.

In drukkere periodes (kerst, oud & nieuw e.d.) kunnen de prijzen ook wat hoger uitvallen, afhankelijk van de vraag uiteraard. Ervaring  is ook iets wat de prijs bepaalt…hoe meer ervaring hoe hoger de prijs. Bekende goochelaars hanteren ook andere tarieven.

Ons advies is om te werken met een goochelaar die veel ervaring heeft en weet waar hij het over heeft. Goochelaars spenderen jaren om écht goed te worden in hun ambacht en dit gaat verder dan alleen het geheim van een truc leren.

Ga je een professionele goochelaar huren, dan is deze vaak ook technisch erg handig en weet hoe hij het publiek kan vangen om te blijven kijken naar zijn show, dit vraagt uiteraard ervaring en daarom zijn de tarieven van professionals vaak wat hoger.

Kijk vooral wat past bij jouw budget, maar probeer niet voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Het zou zonde zijn om achteraf spijt te hebben.

De lengte van een optreden is sterk afhankelijk van de wens, een podiumshow duurt vaak maximaal 1 uur. Een rondlopende goochelaar is afhankelijk van het aantal gasten dat aanwezig is…bij 100 gasten is 2 uur ongeveer voldoende, maar het kan soms ook nodig zijn om een uurtje langer op te treden. Het kan ook zijn dat een goochelaar wordt teruggevraagd en dan toch wat langer bezig is. De meeste goochelaars maken hier niet zo’n probleem van, maar maak dit vooraf wel bespreekbaar om verrassingen te voorkomen.

Locatie voorwaarden voor goochelaars en illusionisten

Bij het kiezen van de juiste locatie is het belangrijk om het type evenement vooraf duidelijk te hebben.

Het aantal gasten is bepalend wanneer je uitsluitend kijkt naar de grootte van de locatie. Vraag jezelf wat de gasten zullen gaan doen (zitten, staan, eten, dansen). Over het algemeen weet de eigenaar wel aan te geven wat de maximale capaciteit is.

Behalve als je een close-up goochelaar inhuurt, anders is het van belang om de benodigde podium ruimte te vragen aan de goochelaar die je op het oog hebt. Vaak heeft een goochelaar een rider die hier meer duidelijkheid over geeft.

Een rondlopende goochelaar heeft vaak weinig opbouw tijd / ruimte nodig. Vaak is zo’n artiest volledig zelf voorzien en is een eenvoudige kleedruimte, om voor te bereiden, al voldoende. Meestal arriveert een close-up goochelaar 30 tot 60 minuten van te voren.

Voor een podium show is vaak wat meer nodig, uiteraard een podium met stoelen in een theatersetting, maar voor de verstaanbaarheid is een audio-installatie vaak ook vereist. Sommige goochelaars hebben hier zelf apparatuur voor en hebben slechts een stroompunt nodig om hun show technisch te kunnen ondersteunen. Let ook op de verlichting, de speelplek dient uiteraard ook goed verlicht te zijn. Mocht het geheel buiten plaatsvinden, laat dit dan vooraf aan de goochelaar weten. Voor een podiumshow is de artiest vaak 60 tot 90 minuten vooraf aanwezig.

Wanneer je een act inhuurt zorg er dan voor dat er een handige parkeerplek in de buurt is, lukt dit niet maak dit dan op z’n minst bespreekbaar met de artiest.

Hoewel de meeste artiesten geen luxe kleedkamers met champagne verwachten, vind men het over het algemeen wel prettig dat er wel een plek is om zich, buiten het zicht van het publiek, te kunnen voorbereiden of een pauze te nemen.

De meeste goochelaars hanteren, net als andere artiesten, een rider waarin de basis benodigdheden / voorwaarden duidelijk staan vermeld.

Hoe lang vooraf moet ik boeken?

Zorg ervoor dat je op tijd opties plaatst bij meerdere artiesten. Zo kun je op je gemak bedenken wie het beste bij jouw evenement past. Sommige goochelaars worden soms al maanden / jaren vooraf geboekt. Dus om er zeker van te zijn dat je voorzien zult zijn van een passende act doe je er goed aan om de opties op tijd te laten noteren.

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen