goochelaar-logo

Goochelaar of illusionist

Delen

professionele goochelaar

Goochelaar illusionist

“Goochelaar illusionist wat ben je nou ? en wat is nou eigenlijk het verschil?” In dit artikel geef ik u het antwoord op deze vragen! Dan weet u óók het verschil tussen een goochelaar en een illusionist!

“Hoe moet ik je nou eigenlijk noemen?” is een veel gehoorde vraag, ik begrijp dat best…het woord goochelaar heeft/had toch een wat stoffig imago en dat wil men dus blijkbaar niet aan mij geven, dat is wat mij betreft niet verkeerd! Het klinkt niet hip of zo en het woord illusionist spreekt toch wat meer tot de verbeelding. Echter is hetgeen wat ik doe wel typisch iets voor een “goochelaar”.

Het verschil zit ‘m in de manier waarop de artiest zijn shows brengt, een goochelaar doet dat vaak in kleine vorm waar een illusionist vaak grotere shows vertoont op een groot toneel. Mijn voorstelling “Mindhacker” is ook een show voor op een groter toneel maar niet met kisten, kasten en dames in nietsverhullende pakjes.

Als ik optreed als tafelgoochelaar dan ontmoet ik mijn publiek écht, zij leren mij kennen en ik leer hen kennen…dat is overigens iets wat een illusionist vaak niet kan doen omdat hij tegen de lichten van het theater aankijkt. Hoewel ik het ontzettend leuk vind om grotere shows, zoals Mindhacker, te vertonen lijkt het mij moeilijk om alleen maar voor grotere podia te spelen. Het contact met de mensen in het publiek vind ik juist het fijne!

Noem ik je nou goochelaar of illusionist?

Nou vind ik dat u mij mag noemen hoe u wilt, maar ik vraag in een aankondiging eigenlijk altijd om het woord goochelaar te vermijden, juist omdat het een wat stoffig imago heeft ben ik bang om verschillende mensen in het publiek al kwijt te raken voordat ik begonnen ben.

Juist door de moderne manier van presenteren, waarbij ik comedy en drama combineer met mijn illusionaire skills maken dit tot hét entertainment van deze tijd.

Geen zweverig gedoe, maar mooie shows met een komische noot en een boodschap dat is magic van deze tijd!

0 +
Optredens op zijn naam
0
Vakprijzen gewonnen
0 +
Jaar ervaring
0
Verschillende landen
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen