goochelaar-logo

Goochelaar legt uit: Het leven van een artiest

Delen

goochelaar boeken

Wat is je gewone baan? Is dit je werk ja, dan heb je wel veel vrije tijd? Kun je hier echt van leven? Dat zijn zomaar een paar vragen die ik regelmatig krijg. In dit artikel vertel ik u over het leven van goochelaar als artiest.

Het leven van goochelaar

Ik ben professioneel goochelaar sinds eind 2007, dat wil zeggen dat ik ik geen ander inkomen heb naast mijn optredens! Er is dus geen baas die mij verteld wat ik wel en niet moet doen, ik kan mijn tijd grotendeels zelf indelen en misschien wel het mooiste, ik zie mijn dochter groot worden op een manier die veel vaders zich niet voor kunnen stellen! Ik ben wat dat betreft een gezegend mens.

Een eerlijk beeld

Maar als ik alleen de mooie dingen op zou noemen dan zou ik geen eerlijk beeld geven van hoe het nou echt in elkaar steekt. Natuurlijk is het fantastisch dat ik zelf mijn tijd kan indelen, mijn dochter groot zie worden en al die andere dingen maar het levert ook een hoop onzekerheden op.

Om te beginnen bij iets vanzelfsprekends als inkomen, de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat het goochelaarsvak drukke en minder drukke periodes kent. Dat wil zeggen dat het soms rennen is en soms stilstaan. Uiteraard kun je daar rekening mee houden maar het geeft soms wel een raar gevoel. Daarnaast ben ik zelf verantwoordelijk voor al mijn verzekeringen, dat zijn natuurlijk veel meer mensen, ook zij die wel voor een baas werken maar het geeft in mijn geval geen enkele zekerheid of opbouw van ook maar iets van pensioen wanneer ik daar zelf niet in voorzie.

Ben ik ziek en kan ik echt niet optreden, dan komt er ook geen inkomen binnen… logisch, dat houdt in dat ik een risico loop… als je daarmee om kunt gaan is het geen probleem.

Nooit weten wat je te wachten staat is één van de charmes die het leven van een artiest met zich mee brengt, het is een mooie kant maar zo nu en dan kom je ergens terecht en dan vraag ik me af: “hoe moeten we dit nu weer oplossen?”…een goochelaar zou geen goochelaar zijn als het niet op te lossen valt dus het komt eigenlijk altijd allemaal in orde.

Een vrij bestaan

Los van verschillende nadelen kan ik alleen maar zeggen dat dit vrije bestaan mij een heleboel voordelen biedt, ik kan het rustig aan doen als ik daar behoefte aan heb en wanneer ik lekker druk ben kan ik goed in het bestaan van mijn gezin voorzien. Niet dat mijn vrouw niet werkt…die heeft een full-time baan, maar dat terzijde!

Ik zit vaak laat op de weg, sta wel eens in de file maar daar kan ik mooi rondom heen plannen, ik kom op de mooiste locaties van het land. Ik ontmoet heel veel bijzondere, interessante mensen. Artiest zijn opent soms écht letterlijk deuren!

Ik hoor vaak mensen zeggen: “Wauw, wat gaaf dat je van je hobby je beroep hebt kunnen maken!”…ik ben het helemaal met deze mensen eens maar zij vergeten dat zij dat ook kunnen doen! Blijven leren en investeren in je eigen kennis, je eigen leven en je eigen ik… is iets wat niet stopt nadat je klaar bent met studeren.

Voorlopig maak ik weer een einde aan dit artikel om mij voor te gaan bereiden op een drukke week vol met boekingen!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen