goochelaar-logo

Goochelaar Limburg

Delen

goochelaar balletje balletje

Goochelaar Limburg – Weet je wat we gaan doen? We gaan goochelen in Limburg! Of zoals de Limburgers zouden zeggen: “Witse wat fur dunt? Fur gunt goochelen in Limbörg!”. Als Brabander deel ik een aantal dingen met mijn Limburgse buren.

Goochelaar Limburglimburg goochelaar

Zo ben ik net als de Limburgers gek op carnaval, wat de Limburgers “vastelaovend” noemen en natuurlijk ben ik dol op het “goede leven”. Bourgondisch leven daar draait het om en helemaal wanneer ik in het mooie Limburg ben voor een optreden als goochelaar Limburg. Want deze Limburgse heerlijkheden kan ik toch niet zomaar negeren? Vaak wordt ik gevraagd om een hapje mee te eten, of om na mijn optreden te genieten van de Limburgse gastvrijheid…geweldig is dat!

Goochelaar Limburg is tenslotte ook maar een Marc van vlees en bloed. Wat dacht je van bijvoorbeeld:

Natuurlijk is dit niet de enige reden dat ik me graag transformeer tot goochelaar Limburg. Want wie maken een provincie tot wat hij is? Precies, de inwoners natuurlijk en in dit geval dus de Limburgers zelf. Een gemoedelijk en gastvrij volk met een gezonde dosis humor, waarbij zelfspot niet geschuwd wordt. Enige puntje is het Limburgs dialect. Ik ben best wel wat gewend, maar zodra er wordt overgeschakeld op het Limburgs moet ik passen en hoop ik altijd maar dat ik de juiste antwoorden geef of op de juiste manier reageer (zie ook mijn blog over goochelaar Maastricht).

De Ideale Mix

Limburg is een vrij langgerekte provincie en het is de provincie met de meeste heuvels en…met bergen. De Vaalserberg en de Sint Pietersberg zijn geliefd bij wielrenners, zowel bij de professionele als de amateurs. Provinciehoofdstad Maastricht is geliefd bij toeristen uit binnen- en buitenland en is de ideale mix van cultuur, geschiedenis en culinair genieten.

Het Drielandenpunt in Vaals is ook een bijzondere plaats en vanzelfsprekend doe je plaatsen als Valkenburg en Gulpen aan als je hier in de buurt bent. De Amerikaanse begraafplaats in Margraten doet je beseffen dat vrijheid een kostbaar goed is. Iets dat gevierd mag worden, bijvoorbeeld tijdens Pinkpop in het mooie Landgraaf.

Een lekker pilsje drinken doe je bij één van de bekendste brouwerijen die Limburg rijk is, De Hertog Jan brouwerij in Arcen. Natuurlijk breng je dan direct een bezoek aan het kasteel in dit dorp.

Goochelen in Limburg

Ik lijk haast meer een medewerker van de Limburgse VVV dan een goochelaar Limburg. Maar deze provincie met haar fantastische natuur, cultuur en inwoners heeft zoveel te bieden dat het enthousiasme van deze goochelaar Limburg even de overhand kreeg. Ik werp een blik in mijn agenda en zie dat er binnenkort weer een optreden als goochelaar Limburg gepland staat. Een oprecht blij “we gaan weer goochelen in Limburg” ontsnapt uit mijn mond!

Ik heb er weer zin!

0 +
Optredens op zijn naam
0
Vakprijzen gewonnen
0 +
Jaar ervaring
0
Verschillende landen
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen