goochelaar-logo

Goochelaar met Rubik’s kubus…geheim gekraakt!

Delen

goochelaar marc woods

Kent u ‘m nog…die ontzettend frustrerende Rubik’s cube? Het speelgoed wat sinds zijn “geboorte” een enorme groep mensen in z’n greep houdt! Afgelopen maanden heb ik mij als goochelaar helemaal gestort op het leren oplossen van deze kubus, op de échte manier en op een magische manier!

Bijna iedereen heeft ergens wel een onopgeloste kubus in z’n kast staan, mocht je er één hebben is het leuk om het stof er weer eens af te blazen en ermee aan de slag te gaan! Op internet staan genoeg handleidingen om de kubus op te lossen, dat is eigenlijk niet echt de moeilijkheid van de hele kubus. De uitdaging zit ‘m in het oplossen zonder alle bewegingen op een spiekbriefje ernaast te hebben, met andere woorden “uit het blote hoofd”.

Momenteel ben ik 2,5 maand bezig en ik kan nu zonder moeite die kubus (op de originele wijze) oplossen in maximaal 1,5 minuut, redelijk snel zou je zeggen, maar geloof het of niet…het wereldrecord rubik’s kubus oplossen staat op 4,9 seconden (!) dat is toch redelijk bizar te noemen zou ik zeggen.

Als goochelaar heb ik inmiddels (door wat onderzoek te doen) een aantal methoden geleerd om de kubus nóg sneller op te lossen, maar ik moet eerlijk zijn…het gaat dan wel om een illusie! Uiteraard draai ik de kubus door de war, maar met een handige goochelmethode weet ik deze weer op te lossen binnen no-time! Ik werd geïnspireerd door een goochelaar die met deze kubus onder een boete uit wist te komen.

Uitdaging voor een goochelaar

Goochelaar lost Rubik's kubus opIk ben eerlijk tegen jullie, ik heb eerder een poging gedaan om de Rubik’s kubus onder de knie te krijgen, toen ben ik op twee-derde deel blijven haken en kwam ik niet verder met het in de vingers krijgen. Maar de afgelopen 2,5 maand heb ik alles-op-alles gezet om de code te kraken…en I DID IT!!

Het leuke is dat ik er nu een “skill-for-life” bij heb gekregen, dat geeft een goed gevoel…als ik m’n kubus bij me heb dan kan ik altijd iets gaafs laten zien! Dat is natuurlijk iets wat een goochelaar nooit verkeerd in de oren klinkt, maar wat nog veel leuker is…ik heb altijd iets moois te vertellen…

Wist u dat?

…de Rubik’s Kubus het best verkochte speelgoed allertijden is?
…de Rubik’s Kubus in 1974 al gebruikt werd door Rubik tijdens zijn lessen?
…er in 1975 al octrooi op de kubus is aangevraagd?
…de kubus begin jaren ’80 pas een succes werd toen een Nederlandse spellenmaker ermee aan de slag ging?
…de kubus altijd in maximaal 20 stappen opgelost kan worden?
…de kubus 43.252.003.274.489.856.000 verschillende mogelijkheden heeft om in gedraaid te worden?
…er nog veel meer van dit soort leuke weetjes zijn!

0 +
Optredens op zijn naam
0
Vakprijzen gewonnen
0 +
Jaar ervaring
0
Verschillende landen
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen