goochelaar-logo

Goochelaar Paul Daniels overleden

Delen

goochelaar boeken

Op 17-maart-’16 is één van de bekendste en meest populaire goochelaars van Engeland overleden. Paul Daniels was een voorbeeld voor vele goochelaars.

Vanaf 1979 tot 1994 zond de BBC de “The Paul Daniels Magic Show” uit…een fantastisch programma met daarin vele vernieuwende shows maar ook gastoptredens en grote illusies werden wekelijks tijdens deze show vertoond.

Behalve zijn befaamde vingervlugheid was Paul Daniels ook nog eens zeer bedreven in het laten lachen van zijn publiek. Eén van de acts die mij het meest is bijgebleven van deze man is zijn versie van het oude balletje-balletje.

Debbie McGee

Debbie McGeeZijn vrouw Debbie McGee had regelmatig een bijzondere plaats in zijn shows, zij ontsteeg de status van assistente en zij straalde haar charme over op Paul Daniels zelf.

Ondanks dat Debbie McGee 20 jaar jonger was trouwden zij in 1988, Daniels 50 jaar en McGee 30 jaar. Met zijn eerste vrouw, Jacqueline Skipworth, had Daniels 3 zoons, Gary, Paul en Martin.

 

Paul Daniels

Nadat hij gevallen was begin dit jaar (2016) werd Paul onderzocht en werd bij hem een ongeneeslijke hersentumor ontdekt, en op 17-maart is Paul Daniels op 77-jarige leeftijd overleden. Paul was niet alleen populair bij het grote publiek, ook binnen de goochelaars wereld was het een zeer gewaardeerd collega. Onlangs werd er een complete dvd-box uitgebracht waar hij goochelaars niet alleen trucs uitlegde maar ook hoe zij betere entertainers kunnen worden!

Een bijzondere man, die zijn leven heeft gewijd aan de magie!


 

Paul Daniels

Paul Daniels

6-april-1983 – 17-maart-2016

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen