goochelaar-logo

Goochelaar voor gehandicapten

Delen

spreker illusionist

Goochelen doe ik voor allerlei soorten doelgroepen, jongeren, ouderen, zakenmensen, arbeiders, mensen zonder handicap, mensen met handicap. Die laatste groep is waar ik het in dit artikel over ga hebben, hoe lastig het af en toe ook is…het is een bijzonder publiek waar ik met veel plezier mijn trucs voor uitvoer!

Kortgeleden heb ik een optreden verzorgd voor een bijzonder gezelschap in het pittoreske Teteringen, het was prachtig weer en de gasten zaten buiten. Na een korte introductie ging ik aan de slag en heb ik mijn trucs vertoond voor een keur aan gehandicapten. Aanwezig waren verlamde mensen, mensen met een verstandelijke beperking, blinden, slechtzienden, slechthorenden en doven.

Die laatste groep wil ik in dit artikel bespreken, één van de aanwezige dames hoorde vrijwel niets en had hier een bijzondere oplossing voor gevonden. Waarschijnlijk is het in de wereld waarin zij zich begeeft niet nieuw of bijzonder maar ik had zoiets nog nooit gezien! Er zat de hele dag iemand naast haar met een computer en een speciaal toetsenbord (velotype), alles wat om de dove dame heen werd gezegd, werd vervolgens door een zogenaamde schrijftolk ingetypt en op het computerscherm vertoond.

Tijdens mijn goochelshow kreeg deze dame dus alles mee wat er werd gezegd en besproken, maar daarnaast kon zij ook lezen of er werd gelachen en dergelijke.

Ik vond het een bijzondere ervaring dat mijn show door een schrijftolk werd omgezet naar tekst voor een doof persoon! Om eerlijk te zijn kreeg ik sterk de neiging om uit te gaan proberen of het ook allemaal op beeld kwam wat er werd gezegd, dat vertelde ik haar en jawel hoor…daar verschenen mijn woorden op het scherm. Beetje opletten wat je dus allemaal zegt 🙂

Doof of blind…het blijft een uitdaging!

Naast het goochelen voor een doof persoon, waren er ook blinden aanwezig…”hoe kun je nu goochelen voor een blind persoon” zou je zeggen! Ik moet zeggen, het is heel anders, behoorlijk lastig, maar o zo dankbaar om te doen! Een slechtziend of blind persoon weet natuurlijk zelf ook wel dat hij of zij niks kan zien…dus zij varen op andere zintuigen, hun gehoor en tast is een belangrijke tool om de dingen om hun heen mee te krijgen.

Door te vertellen wat er gebeurde, maar ook door te laten vertellen door omstanders wat er gebeurt kunnen zij verifiëren of het allemaal wel klopt wat de goochelaar verteld!

Het is een uitdaging om te doen, maar wat ontzettend bijzonder en dankbaar om mee te maken!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen