goochelaar-logo

Magie in Egypte

Delen

goochelaar boeken

We kennen allemaal wel het beeld van de piramides en daarmee de magie in Egypte, een prachtig panorama wat één en al magie uitademt. Maar wist u ook dat de oude Egyptenaren de kunst van magie beoefenden? Er wordt zelfs gezegd dat die eeuwenoude bouwwerken van de Egyptenaren nog altijd magische krachten bezitten. In dit artikel meer daarover!

Leg er een lege batterij in en hij gaat het weer doen…of plaats een bot scheermesje in de piramide en het wordt weer scherp, het zijn allemaal mythen die in de loop der jaren zijn ontstaan. Ik vermoed dat dat komt doordat men nog altijd niet honderd procent zeker is over hoe de piramides gebouwd zijn.
“In de loop der jaren zijn er verschillende theorieën opgevoerd als oplossing voor deze eeuwenoude puzzel, de één nog vreemder dan de ander.”

De oplossing

Goochelaars in egypteHet is eigenlijk nog altijd een puzzel voor ons moderne mensen. Al meent Jean-Pierre Houdin de oplossing te hebben voor de constructie en bouw van deze bijzondere Egyptische bouwwerken en ik moet zeggen dit is de eerste theorie die werkelijk lijkt te kloppen. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de piramide van Cheops en heeft hierdoor een interessante ontdekking gedaan. Binnenin de piramide zou een spiraalvormige schans zitten waardoor alle stenen en werktuigen tijdens de bouw naar boven zijn gebracht.

Als dit inderdaad de manier is hoe de Egyptenaren de piramides hebben gebouwd dan zou één van de oudste mysteries ter wereld opgelost zijn maar Jean-Pierre Houdin heeft toestemming nodig om nogmaals de piramide van Cheops nader te onderzoeken en daar zijn ze in Egypte niet zo happig op.

Al zou de puzzel door hem opgelost zijn, het blijft machtig om te zien hoe deze bouwwerken daar duizenden jaren door dit bijzondere volk zijn neergezet. De bewuste piramide van Cheops is het laatste oude wereldwonder wat nog altijd overeind staat en dat is al een magisch gegeven op zich.

De magie in Egypte door een magisch volk

Goochelaars balletje balletjeDat de Egyptenaren een magisch volk waren bewijst deze tekening, gevonden in de graftombe van Baqt III at Beni Hassan ca. 2500 voor Christus. Het is de oudste tekening ooit gevonden waarop mensfiguren zijn afgebeeld die iets van magie uit lijken te voeren.

Nu jaren later vormt het oude Egypte nog altijd een inspiratiebron voor vele goochelaars. Met speciale decorstukken en piramidevormige rekwisieten weten illusionisten en goochelaars van nu de sfeer van het oude Egypte in hun show te verwerken waardoor de magie van de oude Egyptenaren voort zal blijven leven in de huidige nieuwerwetse wereld.

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen