goochelaar-logo

Goochelaar legt uit…ik houd niet van goochelen

Delen

illusionist inhuren

Goochelaars Nederland

Goochelaars Nederland; Sommigen kunnen geen genoeg krijgen van de vingervlugge goocheltrucs van een goochelaar, anderen zien de goochelaar liever vertrekken. Hoe komt het en hoe kan het veranderd worden?

Balloon DogIn nederland bestaat een hardnekkig beeld dat goochelaars eigenlijk voor kinderen zijn, flauwe trucjes, ballonnen hondjes, meestal uitgevoerd een slecht geklede stoffige man die zijn hobby al jaren uitvoert. Er is niets mis met kinderentertainment, sterker nog er zijn in Nederland een aantal zeer vooraanstaande goochelaar/entertainers die met zeer goed doordachte shows het hele land doorreizen om het jonge publiek te vermaken met magisch theater.

Op één of andere manier is er de laatste 20 jaar (of langer?) een beeld neergezet dat goochelaars flauwe, vervelende of saaie acts vertonen. Echter niets hoeft minder waar te zijn…waarschijnlijk zijn degene die dat beeld hebben ooit een keer in aanraking geweest met een minder goede goochelaar of ze hebben op televisie een slechte goochelaar gezien.

Iedereen heeft recht op zijn of haar hobby natuurlijk maar vergis je niet, om goed te kunnen goochelen moet je meer beheersen dan alleen paar trucjes. Het gaat voor 90% om communicatie met je publiek, ze moeten namelijk wel je hele voorstelling uitzitten dus communiceer met hen.

Overtuiging

In mijn ogen is het heel belangrijk dat je als goochelaar jezelf opstelt als een “boodschapper”…je komt geen trucs demonstreren, je komt een beleving brengen. Het vergt veel oefening om het publiek onbewust te overtuigen dat jij als goochelaar dit ook voor de eerste keer ziet en er serieus door verrast bent. Ik probeer dat ook echt te voelen, als ik dat niet meer voel moet ik zorgen dat ik iets anders ga doen!

Een goede show staat of valt dus bij communicatie en de overtuiging van je eigen show! Het trekken van een “lange neus” naar het publiek is iets wat ik ABSOLUUT nooit zou doen, zo van “ik weet lekker wel hoe het moet” over flauw gesproken. Ook het voor joker zetten van een toeschouwer kan een verkeerde indruk wekken bij het publiek, je moet daar als uitvoerend artiest goed over nadenken.

Het wil niet zeggen dat mijn voorstellingen gort-droog zijn, sterker nog er valt genoeg te lachen, maar ik heb meer lol MET mijn toeschouwers dan OM mijn toeschouwers!

respectIk krijg wel eens de vraag of ik even iemand goed “in de zeik” wil zetten, ja dat zijn letterlijk de woorden die door mensen worden gebruikt in combinatie met een exclusieve magic-act…mijn reactie moge duidelijk zijn: “sorry…maar iemand in de zeik zetten, daar is mijn act niet geschikt voor…u zult iemand anders in moeten huren!”.

Wanneer iemand mij zegt dat ze eigenlijk niet zo van goochelen houden, vraag ik vriendelijk of ik toch mag proberen hen te overtuigen, ik verzeker hen dat ze binnen 5 minuten op andere gedachten zullen zijn. Wanneer die persoon hier volledig voor open staat zal dat beslist lukken, wanneer het beeld zo hardnekkig is dan voel ik dat over het algemeen wel aan en laat ik het gewoon zoals het is. Deze mensen zijn niet meer te redden 😉

Momenteel is magic HOT, dat komt denk ik door goochelaars zoals Dynamo en Troy die goochelen op televisie maar wel op een heel trendy manier…dus de mening van het publiek lijkt langzaam te veranderen.

Eén ding mogen we echter niet vergeten!

Respect voor het publiek zou hoog in het vaandel moeten staan van iedere artiest, want zonder publiek zijn wij nergens!!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen