goochelaar-logo

Goochelaars ontdekken een geheim

Delen

professionele goochelaar

Goochelaars zijn vaak vreemde snuiters, ze willen overal het geheim van weten…het naadje van de kous is nog niet genoeg om hun honger naar geheimen te stillen. Maar zelf een geheim verklappen zit er vaak niet in, vreemde snuiters dat zijn het! Lees hier mijn verhaal over de perfecte kaarttruc!

Afgelopen weekend was ik onderdeel van de grootste “geheime” bijeenkomst ter wereld, de Blackpool Magic Convention. Jaarlijks komen bijna 4000(!) “geheim-bewakers” naar het Britse Blackpool om de laatste nieuwe snufjes op het gebied van magic met elkaar te delen. Op deze plek ontmoet je de bekendste goochelaars waaronder de meest bekende Dynamo, maar ook Wayne Dobson, te vergelijken met Hans Kazan hier in Nederland.

Ook komen er persoonlijke favorieten, zo heb ik kennis gemaakt met Peter Turner, niet enorm bekend bij het grote publiek, ook veel goochelaars kennen deze unieke mentalist niet. Na kennis gemaakt te hebben bood hij aan om iets te demonstreren, dat wilde ik natuurlijk wel, en er gebeurde iets bijzonders.

Peter Turner

Jarenlang ben ik op zoek naar de perfecte kaarttruc, dit is vooral een goochelaars dingetje hoor, iemand noemt een kaart, iemand noemt een nummer en zonder dat het kaartspel door de goochelaar wordt aangeraakt ligt de genoemde kaart op de genoemde positie. Ik geef toe, vooral goochelaars zijn geïnteresseerd in een dergelijke truc, het is technisch vooral een enorme uitdaging.

En ja hoor, Peter Turner heeft de code gekraakt, hij deed de kaarten in het doosje (was overigens mijn kaartspel) en gaf het spel aan mij. “Noem een kaart” vroeg hij, “harten vrouw” was mijn antwoord, “noem een nummer” hierop antwoorde ik, “17”, terwijl hij wegliep zei hij: “de hartenvrouw ligt op de 17e plek, check maar”!

Hij liep weg en met veel ongeloof, lichtjes schuddend met mijn hoofd, opende ik het spel en telde naar de 17e plek…het laat zich raden, natuurlijk was het zo! Het perfecte effect, uitgevoerd door één van de beste mentalisten ter wereld, wat een baas!

Ik had natuurlijk kunnen vragen hoe hij dit deed, wij goochelaars zijn immers altijd op zoek naar de laatste geheimen en technieken, maar soms is het ook zo fijn om een illusie te laten bestaan… dit verhaal ga ik nog vaak vertellen aan mijn collega’s!

Keep it a secret to keep the magic alive!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen