goochelaar-logo

Goochelaar…hoe werkt dat nou?

Delen

marc woods

Goochelen uitgelegd

Goochelen uitgelegd; De vraag die ik regelmatig krijg als ik aan het optreden ben: “kun je uitleggen hoe die truc werkt”? Uiteraard is het niet de bedoeling dat wij goochelaars alles maar uitleggen maar helemaal verkeerd is het niet om zo nu en dan het geheim van een truc uit de doeken te doen. In dit artikel leert u waarom het wel eens goed is om een tipje van de sluier op te lichten.

Iedereen kan leren goochelen, er zijn talloze boeken geschreven voor beginnende goochelaars, simpelweg te verkrijgen op bol.com! Uiteraard zijn dit trucs bedoelt voor beginners, je moet de moeite nemen om zo’n boek te bestellen en er werkelijk mee aan de slag gaan. Ik vergelijk het altijd met piano spelen, iedereen kan in feite een piano kopen maar daarna moet je ook nog gaan leren spelen op het instrument.

Tijdens mijn optredens krijg ik regelmatig de vraag of ik een truc zou willen uitleggen, mijn eerste reactie is meestal dat het eigenlijk erg jammer is om de illusie te veranderen in informatie. Het haalt de magie weg uit het beeld wat men heeft van het goochelen. Toch kan het zijn dat er in mijn publiek een potentiële goochelaar of tafelgoochelaar zit. Of in ieder geval iemand die, door het leren van een truc, enthousiast wordt en er een nieuwe hobby bij heeft.

Daarom heb ik de moeite genomen om in mijn repertoire een aantal trucs op te nemen die ik ook eenvoudig uit kan leggen. Het zijn eenvoudige trucs die men eigenlijk direct zou moeten kunnen uitvoeren wanneer er genoeg aandacht aan wordt gegeven.

Als secretaris van Goochelvereniging Gonga heb ik op deze manier op z’n minst al één lid van onze vereniging op die manier kennis laten maken met de goochelkunst. Hij was eerder ook al geïnteresseerd in goocheltrucs maar door toen hij een goochelworkshop zag die ik verzorgde op een andere vereniging waar hij lid was (geen goochelclub) werd hij wederom erg enthousiast. Hij besloot zijn oude hobby weer op te pakken en probeerde lid te worden van onze goochelvereniging, het is hem gelukt…hij is officieel toegelaten als goochelaar bij Gonga.

Als kind was ik ook altijd bezig met simpele goocheltrucs totdat die hobby plaats maakte voor andere dingen als, muziek, computers, school (beetje) en andere dingen. Na het zien van een goochelaar uit mijn regio werd ik op 16 jarige leeftijd weer wild-enthousiast en besloot om contact op te nemen met hem. Hij adviseerde mij om naar een goochelwinkel te gaan en zo geschiedde, inmiddels is het mijn werk om mensen te vermaken met bijzondere acts op (bedrijfs)feesten en andere evenementen. Lees meer over hoe ik goochelaar ben geworden in dit artikel >>

Dus hoe slecht is het om zo nu en dan een truc uit te leggen, ik kies dit soort trucs zorgvuldig, ik wil natuurlijk niet de mooiste, beste en duurste geheimen uit de doeken doen. Daar komt de toekomstige goochelaar op z’n tijd toch wel achter.

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen