goochelaar-logo

Hoe ‘hufterproef’ ben jij?

Delen

goochelaar balletje balletje

Hoe ‘hufterproef’ ben jij? Het is als artiest natuurlijk te gek als je gevraagd wordt om in de media iets te doen, hierdoor krijg je meer bekendheid en het is een mooie manier om jezelf in de kijker te spelen.

Nooit vergeten

Ik heb aan verschillende tv-programma’s meegedaan. Zo heb ik medewerking verleend aan onder andere:

  • Nachtbrakers (Youtube programma)
  • Proefkonijnen (BNN Vara)
  • Hufterproef (WNL)

Mijn deelname aan het programma Hufterproef zal ik echt nooit vergeten. In dit programma worden mensen getest op hoe zij omgaan met zogenaamd ‘huftergedrag’. Professionele acteurs reageren asociaal op normale situaties en kijken welke reacties dit oproept bij nietsvermoedende voorbijgangers. Dit wordt vastgelegd met verborgen camera’s. Vanuit de regieruimte wordt de situatie goed in de gaten gehouden, om te voorkomen dat de boel niet uit de hand loopt.

De hufter

Voor dit programma ben ik afgereisd naar Amersfoort. In een winkelcentrum geef ik spontaan een optreden aan willekeurige voorbijgangers. Ik weet al snel een bescheiden clubje mensen om mij heen te verzamelen, waaronder een aantal jonge meiden van brugklasleeftijd. Al snel voegt ‘de hufter’ zich onder mijn publiek. In dit geval heb ik het over acteur en cabaretier Ruud Smulders. Ik laat het publiek verbaasd staan met enkele trucs, maar het duurt niet lang voordat Ruud zich van zijn beste kant laat zien. In dit geval dus eigenlijk van zijn slechtste kant.

Jonge meid

De eerste opmerkingen die hij maakt worden nog genegeerd. Wat mij verbaasde was dat één van de jonge meiden het al heel snel voor mij opnam. In heel duidelijke bewoordingen liet zij blijken dat zij niet gediend was van het commentaar van Ruud. Ze bleef netjes en beleefd, maar was niet onder de indruk van de volwassene met zijn grote mond. Ik deed natuurlijk of ik van niets wist en ging door met het vertonen van nog een aantal goocheltrucs. Wat ik echt fantastisch vond was dat de jonge meiden pal voor Ruud gingen staan om hem als het ware buiten te sluiten.

Bek dicht

De spanning liep verder op toen een wat oudere dame er zich in de discussie mengde, aangespoord door de jeugd die hierin het voortouw had genomen. Toen een jongeman zich ermee ging bemoeien met de tekst “ Ok, je blijft staan, maar wel je bek dicht houden dan”, greep presentatrice Leonie ter Braak in. Een goede keuze, want je weet vandaag de dag nooit hoe snel iets kan escaleren. Toen onthuld werd dat het om een verborgen-camera-programma ging was het ijs snel gebroken. Ruud gaf de jonge meiden een hand, al had de woordvoerster hier best wel een beetje moeite mee, omdat ze nog helemaal in de emotie zat.

Eye opener

Meewerken aan dit programma was voor mij een unieke ervaring en was tot op zeker hoogte ook een eye opener voor me. De jeugd komt vaak in het nieuws omdat zij zich regelmatig schuldig maken aan huftergedrag. Hoe gaaf is het dan dat vlak voor mijn eigen ogen een groepje jonge meiden het juist opneemt tegen huftergedrag? Precies…heel gaaf en hieruit blijkt maar weer dat onze jeugd nog steeds de toekomst is!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen