goochelaar-logo

Waar haalt een goochelaar zijn inspiratie vandaan?

Delen

goochelaar marc woods inhuren

Al die trucs, hoe kom je op de ideeën? Koop je die trucs? Leer je dat van andere goochelaars? Dit zijn van die vragen die regelmatig voorbij komen. Waar haalt een goochelaar zijn ideeën nou eigenlijk vandaan? In dit artikel leg ik u uit waar een goochelaar zijn inspiratie vandaan haalt, ik kan natuurlijk niet voor mijn collega’s spreken maar ik vertel u uit eigen ervaring waar ik mijn ideeën voor acts/trucs en presentaties vandaan haal.

Herkenbare situaties

Even een boodschap halen, het klinkt zo simpel…we doen het allemaal meerdere keren per week. Maar in de handeling van het boodschappen doen zitten al zoveel kleine simpele doodnormale handelingen verborgen dat het juist een perfect moment kan zijn om op een nieuw idee te komen.

Echter zit hier een valkuil, want de deur uit gaan met het idee, nu ga ik een idee bedenken…zo werkt het niet. Je zult voor jezelf een methode moeten bedenken om op een idee te komen. Veel goochelaars bedenken welke truc ze willen vertonen en bedenken daar dan vervolgens een verhaal bij, op deze manier heb ik ook al verschillende acts ontwikkeld.

Een doel stellenEen doel stellen

Het werkt vaak veel beter als je gaat bedenken, wat wil ik mijn publiek vertellen, wat wil ik hen duidelijk maken. Met andere woorden: “wat wordt de boodschap van mijn verhaal?”. Wanneer je dat duidelijk hebt kan het brein creatief te werk gaan. Dan hebben we namelijk een doel gesteld en dat is waar het om draait. Ook het publiek zal voelen dat het verhaal wat je te vertellen hebt klopt en hout snijdt.

Op deze manier kan goochelen een theatrale vorm aannemen en dat is wat ik steeds vaker zie gebeuren, het brengt een truc naar een herkenbare vorm…iets wat het publiek zich kan voorstellen. Hierdoor wordt het dus ook leuk om naar een goochelaar te kijken.

Stoffig imago

Het feit dat goochelen een stoffig imago heeft gehad de afgelopen 10 / 20 jaar heeft hiermee denk ik wel te maken. Er bleven maar konijnen uit die hoed komen: “Hallo!!! Wat moet ik met een konijn, tover er lekker een groot glas bier uit die hoed, of een pak met geld!”

Herman van Veen

Als kind droomde ik er letterlijk van om geld uit het niets te kunnen laten verschijnen, inmiddels is dit één van de trucs die ik met plezier aan mijn publiek vertoon! Het is een droom die veel mensen hebben! “Als ik kon toveren kwam alles voor elkaar“, dat is niet voor niets één van de mooiste teksten van Herman van Veen als je het mij vraagt.

Conclusie

Dus ben je goochelaar en vraag je je af hoe je een interessante show kunt ontwikkelen, bedenk je dan wat je als kind droomde, wat je nu droomt of wat je het liefst zou willen kunnen. Vliegen is één van die dingen die je vaak hoort, als je naar mensen hun dromen vraagt, kijk naar David Copperfield want die weet als geen ander hoe je moet vliegen…PRACHTIG!

0 +
Optredens op zijn naam
0
Vakprijzen gewonnen
0 +
Jaar ervaring
0
Verschillende landen
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen