goochelaar-logo

Mindf*ck, pieken binnen een genre

Delen

marc woods

Mindfuck – Anno 2017 is goochelen populairder dan ooit tevoren. Ik durf dan ook gerust te stellen dat goochelen de status van trend allang voorbij is. Ik merk dit zelf onder andere aan een toenemende vraag naar mijn optredens.

mindfuck

Een professioneel goochelaar wordt vandaag de dag op veel meer verschillende evenementen en feesten ingezet in vergelijking met enkele jaren terug. Waar “we” toen veel optraden op particuliere feesten, zo zijn we tegenwoordig ook een graag geziene gast op of bij:

Hierdoor is het beroep van goochelaar/illusionist nog aantrekkelijker geworden dan het al was. Je komt immers op mooie locaties en bij bijzondere bedrijven. En daarnaast kom je ook nog eens met heel veel verschillende type mensen in contact. Voor mij echt een droombaan!

Volgens het woordenboek is Mindfuck “ iets wat iemand geestelijk in verwarring brengt of op het verkeerde been zet”.

Mindfuck

Het goochelen heeft zich qua niveau de laatste jaren doorontwikkeld. Je hebt binnen het goochelen verschillende genres, waar “close-up” en “stage-magic” twee voorbeelden van zijn. Een ander genre binnen het goochelen is “Mindfuck”, waar je vast en zeker wel eens van hebt gehoord. Op dit moment staat Mindf*ck enorm in de spotlights. Volgens het woordenboek is Mindfuck “ iets wat iemand geestelijk in verwarring brengt of op het verkeerde been zet”. Het is mijn collega illusionist Victor Mids die dit genre op de kaart heeft gezet. In 2015 kwam hij met zijn eerste seizoen Mindf*ck op de buis en dit heeft het vak van illusionist/goochelaar naar een hoger level getild.

Mindhacker

Het leuke is dat ik, eigenlijk tegelijkertijd met Victor, begon met het geven van dit soort MiND shows. In 2015 gaf ik namelijk voor het eerst een show getiteld “MiNDHACKER”. Ik weet nog heel goed dat ik dit best spannend vond. Je richt je namelijk een voorstelling lang op één genre van het goochelen. Spreken de acts aan? Is het niet teveel van het goede? Te lang? Te Kort?…..zijn dan allemaal vragen die door je heen schieten. Gelukkig bleken mijn gezonde zenuwen vooraf niet terecht en werd de voorstelling zeer goed ontvangen. Dit is precies de motivatie die je nodig hebt om door te gaan en dat heb ik dan ook gedaan!

Vol ongeloof

Ook anno nu wordt deze show nog veel gevraagd en geboekt en elke keer kijk ik er weer naar uit om deze voorstelling te mogen geven. De verbaasde blikken vol ongeloof op de gezichten van mijn publiek brengen steeds weer een lach op mijn gezicht. Mindf*ck of mijn variant MiNDHACKER is dus niet alleen genieten voor mijn publiek, maar is zeker ook genieten voor mij!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen