goochelaar-logo

Nachtbrakers…ik als ‘nachtbraker’? Echt wel!

Delen

spreker illusionist

Nachtbrakers; Ik mag wel zeggen dat ik als goochelaar/illusionist het één en ander meemaak. Zo heb ik bijvoorbeeld:

Natuurlijk is veel van wat ik meemaak gepland. Maar zo af en toe komt er ook wel eens iets onverwachts op mijn pad. En dit zijn vaak de leukste dingen!

Nachtbrakers

Zo stond ik eens op de Dam in Amsterdam, toen ik hier een jongen aansprak die bezig was met een filmopname. Een beetje aandacht is altijd leuk, dus ik brak in en zei: “kom er ff bij, ik heb even je hulp nodig”. Deze jongen had hier niet veel trek in, maar ik gaf hem eigenlijk geen keus. Misschien dat dit het licht dwingende karaktertje van me is? Hoe dan ook, ik wist hem er toe te brengen om mee te werken aan twee trucs. Eentje met een stel kaarten en eentje met de good old Rubiks kubus. Tot zijn eigen verbazing werd hij heel enthousiast. En tot mijn stomme verbazing vroeg hij of ik mee wilde werken aan het YouTube programma ‘Nachtbrakers’.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier nog nooit van had gehoord. In het kort komt het hier op neer. Twee gasten, die toevallig beide Kaj heten, maken in het holst van de nacht een BN-er wakker. In dit geval ging het om ‘Petrus’, een YouTuber die liever achter de camera staat dan ervoor. Eenmaal wakker krijgt hij de keus uit twee opdrachten, elk verzonnen door de heren Kaj en Kaj. Het is een wedstrijdje tussen Kaj en Kaj, want voor welke opdracht kiest hij?

Ik moet toegeven dat ik regelmatig laat op mijn bed kom. Dit brengt mijn vak nu eenmaal met zich mee. Maar rond half drie ’s nachts mijn opwachting moeten maken? Daar moest ik toch wel even over nadenken. Heel kort maar hoor, want ik zie de humor van dit programma wel in. Gelukkig koos Petrus voor ‘mijn Kaj’, want anders had ik voor niets midden in de nacht mijn warme bed verlaten.

Op straat, drie uur ’s nachts, heb ik verschillende trucs laten zien. Ook heb ik Petrus een kaarttruc geleerd, waarmee hij ‘K & K’ met de mond vol tanden liet staan. En, zoals het een goede goochelaar betaamt, heeft hij het geheim van deze truc niet verraden. Ik heb genoten van mijn deelname aan ‘Nachtbrakers’ en ik kijk hier dan ook met veel plezier op terug. Maar ik moet zeggen dat ik het heerlijk vond om na afloop lekker mijn bed in te duiken!

0 +
Optredens op zijn naam
0
Vakprijzen gewonnen
0 +
Jaar ervaring
0
Verschillende landen
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen