goochelaar-logo

Passie voor illusie

Delen

goochelaar marc woods

Goochelaars vastgelegd

Begin 2013 zag ik een oproep op internet, een fotograaf zocht goochelaars om op de foto te zetten…”bijzonder” dacht ik, want over het algemeen willen goochelaars zelf graag op de foto maar worden ze niet specifiek hiervoor gevraagd.

Passie voor illusieHet bleek dat Edwin Wiekens bezig was met het vastleggen van mensen met een passie, hij was voornemens hier een boek van te maken! Mijn interesse was wel degelijk gewekt. Ik maakte met Edwin een afspraak en we kwamen tot de conclusie dat we beiden graag samen wilden werken. Gaaf natuurlijk maar hoe het resultaat zou worden was voor mij nog totaal onduidelijk.

De eerste sessie

Ik mocht een lezing komen verzorgen bij een goochelvereniging (jazeker, die bestaan) tijdens deze lezing leg ik niet zozeer trucs uit maar leg ik vooral de aandacht op de praktische kant van close-up magic. Het voert wat ver om u als lezer van dit artikel van alles over te vertellen maar beknopt houdt het niets anders in dan een heleboel handvatten, welke goochelaars kunnen gebruiken om hun performance level naar een hoger niveau te krijgen. En dat dit in kleine details zit heeft Edwin deze avond absoluut meegekregen.

Nadat hij de akte van geheimhouding had ondertekend…hij is tenslotte geen goochelaar 🙂 begon mijn lezing, terwijl ik mijn verhaal stond te doen en met het publiek in gesprek raakte heeft Edwin op geraffineerde wijze deze avond in beeld gebracht.

Een kunst op zich

In mijn ogen is het een kunst op zich om zoiets vast te leggen, terwijl er eigenlijk niemand “last” van heeft gehad…dat vind ik knap! Edwin wilde graag nog een keer aanwezig zijn maar nu bij een optreden voor een écht publiek…mensen die genieten van een show zonder uitleg deze keer. We besloten dat het leuk zou zijn wanneer hij mee zou gaan naar Grieks Restaurant Irodion, een plek waar ik meerdere keren per jaar optredens verzorg voor de gasten die gezellig aan het tafelen zijn.

Er zijn werkelijk prachtige foto’s tot stand gekomen en ik ben ongelooflijk blij dat ik de eerste stap gezet heb om te reageren op de oproep van Edwin. Het boek Passie voor Illusie geeft een portret weer van 7 goochelaars en duo-acts…niet alleen de voorkant (glitter and glamour) maar vooral ook de achterkant van het verhaal. Een kijkje achter de schermen, zonder de geheimen te verklappen.

Er zijn niet alleen bijzondere foto’s uitgekomen die ik mag gebruiken voor mijn eigen uitingen maar ook een zeer leuk contact…ik zie Edwin nog regelmatig en ik heb hem uitgenodigd om binnenkort weer eens mee te gaan, nu in opdracht van mij, om nog eens een optreden vast te leggen!

Passie voor Illusie bestellen

Het boek Passie voor Illusie is te bestellen via de website van Edwin Wiekens

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen