goochelaar-logo

Professioneel goochelaar…al tien jaar

Delen

marc woods

Al tien jaar professioneel goochelaar! Het jaar 2017 is voor mij toch wel een speciaal jaar. Dit jaar vier ik namelijk mijn tienjarig jubileum als professioneel goochelaar! En om heel eerlijk te zijn ben ik daar best wel trots op. Uiteraard is dit een mooie gelegenheid om eens terug te kijken, want ik heb in deze tien jaar best het één en ander meegemaakt.

Zo herinner ik me bijvoorbeeld nog heel goed dat ik voor mijn eerste professionele optreden meer gespannen was dan anders. Iets meer kriebels in de buik dan anders en ook de handen net niet helemaal droog. Dat was best een rare gewaarwording, omdat ik ook voor die tijd al veel optredens als goochelaar had verzorgd. Blijkbaar had ik mezelf een bepaalde druk opgelegd. Deze extra spanning is er gelukkig tegenwoordig wel vanaf, maar nog steeds voel ik voor elk optreden dat ik een gezonde spanning heb. Hier ben ik blij mee, want dit geeft voor mij aan dat elk optreden een uniek optreden is en ik niet op de automatische piloot werk.

Professioneel goochelaar

In de afgelopen tien jaar heb ik ons eigen kikkerlandje goed leren kennen. Ik heb op tal van plaatsen opgetreden en wat vooral erg leuk is om te zien, dat is dat elk stukje Nederland zijn eigen mentaliteit en karakter heeft. Ook dit zorgt ervoor dat een optreden nooit hetzelfde is, omdat simpelweg het publiek elke keer weer anders is. De ene keer moet je wat terughoudender zijn in de interactie met het publiek en een andere keer kan ik ze er juist niet genoeg bij betrekken. Heerlijk, zo’n diversiteit aan mensen, laten we dat vooral koesteren in een tijd als deze.

Wat er zoal gebeurde

Natuurlijk vergeet je bepaalde voorvallen nooit. Zo zal ik mijn optreden in Zwolle nooit vergeten. Tijdens de zakkenroller act, die het altijd goed doet, heb ik een dame echt gerold. Natuurlijk kwam ik daar pas achter toen ik er bij thuiskomst achter kwam dat ik een horloge rijker was. Gelukkig kon ik de eigenaresse ervan nog achterhalen. Tijdens een optreden in Haarlem was er een Amsterdammer uit het publiek die mij met een truc in het ootje nam. Frustrerende is dat ik tot op de dag van vandaag niet weet hoe deze truc werkt. Tot slot, en dan gaan we vooruit kijken, kon ik in Lelystad niet vertrekken, omdat mijn auto helemaal vast zat in de modder. Gelukkig was het publiek tevreden over mijn optreden, want die hebben mij gelukkig geholpen om de auto weer vlot te trekken.

Jubileumshow

Ook na tien jaar kijk ik nog steeds uit naar elk nieuw optreden. En natuurlijk kan ik een tienjarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit jaar kom ik dan ook met een extra bijzondere show met daarin een aantal spectaculaire nieuwe trucs. Reden genoeg om deze show te komen bekijken. Of beter nog, boek deze show, want ook na tien jaar wil ik nog steeds niets liever dan ook jou meenemen in de wondere wereld van magie en goochelen.

Maar meer over deze jubileumshow volgt later 🙂

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen