goochelaar-logo

Recensies houden je scherp

Delen

spreker boeken

Recensies je kent ze vast wel… Je hebt telefonisch contact gehad met een bedrijf en vijf minuten laten vindt je een zogenaamde “klant enquête” in je mailbox.

Het verzoek is simpel, laat het bedrijf in kwestie even weten wat je vond van de dienstverlening en het contact. Ook als je ergens naar toe bent geweest, bijvoorbeeld een theatervoorstelling, dan kun je dit soort verzoeken verwachten. Dan overigens vaak in de vorm van de vraag of je een recensie achter wil laten. Toegegeven, je hebt hier lang niet altijd zin in, maar toch doe je de afzender een groot plezier door er even aandacht aan te schenken en wel om de volgende redenen:

  • Het is fijn om te lezen wat er als positief wordt ervaren
  • Het is goed om te weten waar er nog kan worden verbetert
  • Het is een objectieve waardering en dit komt de geloofwaardigheid ervan en goede

Recensies op internet

Met de komst van het internet is er veel verandert. Mensen gaan vaak eerst even googlen om te kijken wat anderen van iets vinden. Dit kan een product zijn, maar natuurlijk ook een voorstelling van mij, Marc Woods. Recensies houden mij dan ook scherp, want ik wil natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Niet alleen tijdens mijn optredens zelf, maar zeker ook daarna door middel van goede recensies.

Grote motivatie

De goede recensies zorgen voor meer publiek en hoe meer publiek hoe beter, want dat is toch de reden dat ik begonnen met het mooie vak dat goochelen heet. Het publiek was, is en blijft mijn grote motivatie om elke show weer alles te geven en iets unieks neer te zetten. Interactie is hierbij een toverwoord, om maar eens in magische termen te blijven.

Na een optreden kijk ik altijd enorm naar uit naar wat mensen ervan vonden. De eerste reacties uit het publiek geven vaak al een goed beeld, maar het teruglezen in een recensie is minstens net zo leuk. Maar een recensie over je eigen optreden teruglezen is ook best spannend. Je kunt namelijk best het gevoel hebben dat een show goed ging en aansloeg bij het publiek, maar of dat ook echt zo was….. Gelukkig kan ik zeggen dat het overgrote deel van de recensies die ik heb gekregen goed zijn. Natuurlijk is er ook wel eens een puntje van aandacht, maar dat geeft me juist de motivatie om nog beter te willen performen.

Dus mocht je eens een “Marc Woods show” geboekt hebben, laat dan zeker een review achter op mijn website.

Ik ben razend nieuwsgierig wat je ervan vond!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen