goochelaar-logo

Top 10 beste goocheltrucs

Delen

spreker boeken

In dit artikel geef ik u mijn top 10 beste goocheltrucs, dit zijn trucs die anderen uitvoeren, maar ook trucs die ik zelf vertoon! Een top 10 samenstellen is lastiger dan ik dacht, er zijn zoveel bijzonder mooie trucs…

linking rings10. Linking rings – Richard Ross

De Nederlandse goochelaar Richard Ross werd 2 keer wereldkampioen goochelen. Hij vertoonde een prachtige linking rings act. De metalen ringen leken door elkaar heen te smelten, dit was in zijn tijd ook al een klassieke truc echter deed hij het op zo’n vernieuwende manier dat de hele goochelwereld ondersteboven was van zijn bijzondere act!

Floating Lightbulb9. Floating Lightbulb – Harry Blackstone

Deze waanzinnige truc komt van Harry Blackstone (sr.), hij laat een een gloeilamp zweven…terwijl deze brandt! Hij zwaait er een ring omheen, om te laten zien dat de lamp niet aan een draadje hangt…het publiek is in vervoering gebracht, mede door de muziek die werd gespeeld tijdens deze act.

Alsof dat nog niet genoeg was, stuurde hij de gloeilamp ook nog het publiek in…deze vloog over de hoofden van de aanwezigen! Onze eigen Hans Klok heeft als enige wereldwijd de rechten om deze illusie op te voeren. Een waar meesterwerk!

Vanish the statue of liberty8. Het verdwijnende Vrijheidsbeeld – David Copperfield

Dit is één van de meest tot de verbeelding sprekende trucs…David Copperfield vertoonde in 1983 op de nationale televisie een show waarin hij ondermeer dit iconische standbeeld liet verdwijnen. Er vlogen helikopters omheen om dit alles te filmen, ook de aanwezigen die er live bij waren hadden geen idee hoe hij dit voor elkaar kreeg! Het is één van de stunts die Copperfield groot hebben gemaakt!

metamorphosis7. Metamorphosis – The Pendragons

Dit is binnen de goochelwereld één van de bekendste illusies, daarnaast is het een act die de meeste illusionisten wel een plaats in hun programma gunnen. Een dame wordt in een kist opgesloten, de illusionist neemt plaats óp de kist, doekje ervoor, de doek valt op de grond en de dame staat bovenop de kist, zij opent de kist en daarin zit de illusionist! Een mooie act, maar al erg vaak gedaan…wat The Pendragons zo uniek maakt is de snelheid waarmee zij deze act vertoonde! Het gebeurde allemaal in een oogwenk! Een knap staaltje magie!

cap-in-bottle6. Cap in bottle

Deze truc wordt door veel goochelaars in vele vormen vertoond, ook deze truc zit in mijn repertoire! Bekijk Cap in bottle >>

De rede dat deze truc zo vaak gedaan wordt is waarschijnlijk omdat er gebruik wordt gemaakt van normale voorwerpen die door de toeschouwers te onderzoeken zijn.

card to ceiling5. Card to ceiling

Ook deze truc zit in mijn eigen repertoire, hierbij wordt een gekozen en gesigneerde kaart in het kaartspel teruggestoken! Nadat de kaarten geschud zijn, gaan er elastiekjes om het kaartspel heen…dan wordt alles richting het plafond gegooid. Op het moment dat alles weer naar beneden komt blijft de gekozen en gesigneerde kaart achter op het plafond!

Deze truc vertoon ik live waar u bij staat, maar check alvast Card to ceiling >>

Chop Cup4. Chop cup routine – Paul Daniels

Dit is een waar meesterwerk, Paul Daniels heeft het voor elkaar gekregen om met deze act een oude klassieker naar zo’n hoog niveau te tillen dat het zelfs door de wol geverfde goochelaar te snel gaat! Balletje-balletje op astronomische snelheid!

Applaus voor Paul Daniels 🙂

Card through window3. Card through window

Dit is één van de meest besproken trucs in de goochelwereld, bijna alle goochelaars willen deze truc uitvoeren. Het is dan ook een volledig onmogelijke illusie waar het publiek van zal smullen! Het is niet mogelijk om deze truc overal te vertonen, maar als de situatie zich ervoor leent is het een pareltje!

Ik vertoon deze truc onder andere in deze video Card through window.

interlude2. Interlude

Ook een klassieker, het mooie aan deze illusie vind ik de eenvoud van de methode! De illusionist gaat in een standaard staan, met voor zijn romp een opening die afgedekt is met een stuk stof.

De assistente gaat achter de illusionist staan en gaat vervolgens eerst met haar hand door zijn lichaam! Nadat zij haar hand heeft terug getrokken, denkt het publiek dat het voorbij is…maar dan komt het! De assistente neemt een aanloopje en springt “letterlijk” door de illusionist heen, halverwege blijft ze even hangen (zie: foto) om tenslotte helemaal door de romp van de illusionist te gaan!

Als het stuk stof wordt weggenomen zien we duidelijk de romp van de illusionist nog zitten, zodra uit het frame stapt zien we dat er niets met hem aan de hand is…maar hoe doet hij het toch!!

Het is dat ik mij vooral optreedt als tafelgoochelaar, mocht ik als illusionist optreden dan zou ik deze zeker in mijn repertoire willen hebben!

flying1. Flying – David Copperfield

De absolute nummer 1 op mijn lijstje is toch wel de vlieg/zweef truc van David Copperfield! Hij vliegt werkelijk over het podium heen alsof hij Peter Pan zelf is, wat ik hier vooral erg mooi aan vind is de dromerige sfeer die deze act uitademt. Dat is ook precies wat ik (en velen met mij) zullen herkennen, dromen dat je kunt vliegen! Copperfield zit hier op het mooiste snijvlak van illusie en werkelijkheid.

Zeker wanneer hij een dame uit het publiek in zijn armen neemt en mee omhoog neemt naar de top van het theater! In één woord…SCHITTEREND!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen