goochelaar-logo

Meest magische kerstnummers

Delen

goochelaar marc woods inhuren

Ik ben bezig met de laatste optredens van het jaar, ik rijd zo’n beetje door het hele land om op allerlei kerst-evenementen mijn shows te vertonen. Op weg daar naartoe, maar ook op locatie zelf klinkt er vaak kerstmuziek door de speakers. In dit artikel omschrijf ik mijn top 5 meest magische kerstnummers.

Nummer 5

Jona Lewie – Stop the cavalry – de vrolijke tonen in dit liedje zorgen voor een opgewekt geluid. Bijzonder eigenlijk want de boodschap in dit liedje is behoorlijk ernstig. Het gaat over de oorlog en het geweld op onze planeet, het is nooit geschreven als een kersthit, maar wordt tegenwoordig wel als zodanig gezien. Waarschijnlijk door de tekst: “Wish I was at home for christmas”. Ondanks dat het al een wat ouder liedje is (1980) blijft het nog altijd populair en staat het nog steeds in vele kerst-hitlijsten


Nummer 4

Paul McCartney – Wonderfull christmas time – de introductie van dit liedje is zo tekenend voor het verloop van dit  nummer! Zodra ik het hoor dan ben ik al in de kerstsfeer, McCartney zingt over “Simply Having Wonderfull Christmas Time” en dat is ook wel hoe ik het zelf zie…niet moeilijk doen maar gewoon een mooie kerst-tijd beleven met elkaar! Paul McCartney heeft het nummer geheel solo opgenomen, het instrumentale gedeelte, maar ook het vocale gedeelte nam hij voor zijn rekening. Leuk detail is dat in de videoclip de leden van de “Wings” te zien zijn.


Nummer 3

John Lennon – Happy Xmas (War is over) – kerstmis is natuurlijk de tijd van terugkijken, elkaar liefhebben, wat gaat er fout en wat kan er beter? Dat is waar dit nummer eigenlijk wel een gevoelig punt raakt, dit nummer was dan ook meer een protestsong dan een kerstlied, de conclusie van Lennon was dan ook: “Nu weet ik wat ik moet doen: Breng je politieke boodschap over met een beetje honing”. De titel van dit nummer zegt dan eigenlijk ook genoeg! Een klassieker die bij iedereen herkenning oproept zodra het door de speakers klinkt!


Nummer 2

Slade – Merry christmas everybody – op nummer 2, deze kersthit kan natuurlijk niet ontbreken, de Britse band “Slade” was in de jaren 70 mateloos populair, niet alleen in Engeland, maar ook in Nederland en België! Hierdoor nam dit nummer een vlucht wat betreft  populariteit, zo erg zelfs dat de platenmaatschappij in Duitsland en de Verenigde staten extra singles liet bij persen om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen. Heerlijke kerstmuziek zonder belletjes en zoete koortjes op de achtergrond, waarschijnlijk één van de redenen dat het nog steeds zo’n enorm succesnummer is…


Nummer 1

Chris Rea – Driving home for christmas – een enorme guilty pleasure als je het mij vraagt, maar wat kan ik genieten van dit nummer! Als ik terug rijd van mijn laatste optreden voor de kerst klinkt dit nummer eigenlijk altijd wel in mijn auto. Als het niet op de radio wordt gedraaid, dan speel ik het zelf wel af…vooral het zinnetje: “I take a look at the driver next to me, he is just the same” voelt zo ontzettend kerstmis voor mij. Als goochelaar rijd je vaak alleen op de weg, maar als dit nummer klinkt is iedereen op de baan onderweg naar hetzelfde doel, namelijk “kerstmis’! Ik kan nu al niet meer wachten om ‘m even te draaien…dus daar gaat ie!


Ik wens u allemaal een fantastische kerst en natuurlijk een gezond en een succesvol nieuw jaar!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen