goochelaar-logo

Wat kost een goochelaar?

Delen

illusionist inhuren

Wat kost een goochelaar? Als je een goochelaar wilt huren voor een feest of een event dan wil je natuurlijk kwaliteit hebben, iets waar jouw gasten jaren later nóg over praten. Het zal je misschien verbazen, maar de tarieven van goochelaars liggen enorm uiteen…in dit artikel lees je hoe dat zit!

Wat kost een goochelaar

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten goochelaars, je hebt:

Los van deze onderverdeling zijn er ook nog veel verschillende genres binnen de goochelkunst, per genre zijn er ook verschillende tarieven.

Een tafelgoochelaar loopt rond op jouw feest en gaat van tafel naar tafel om kleine shows te vertonen bij de gasten onder hun neus.

Een mentalist vertoond zijn show meestal op een toneel, de gasten zullen in een theateropstelling genieten van mindreading experimenten zoals we dat kennen van Mindf*ck – Victor Mids en Derren Brown.

Een illusionist is een benaming waarbij men vaak denkt aan mensen zoals Hans Klok, maar veel magicians noemen zich ook wel close-up illusionist.

Een beginner vraagt vaak helemaal niets omdat hij graag ervaring wil opdoen, het geeft geen garanties voor een goed optreden maar het kan in bepaalde situaties een leuke toevoeging aan een feest zijn.

Verschillende klassen

Een amateur treedt wel vaker op, maar heeft naast het goochelen nog een gewone baan en vind het leuk om ernaast te goochelen. De tarieven voor een amateur zijn vaak beter te zien als een kosten-vergoeding, voor de benzine, de benodigdheden en natuurlijk voor de tijd die hij erin stopt.

Een semi-prof is eigenlijk een goochelaar die veel optreedt en daarnaast nog een baan heeft, echter voorzien de optredens in een leuk deel van zijn inkomen. Een semi-prof vraagt een honorarium wat tussen dat van de amateur ligt en dat van een professional.

Een professionele goochelaar heeft naast het optreden geen ander werk, en is dus full-time bezig met het goochelvak. De tarieven voor een professional zijn (logischerwijs) het hoogst van deze opsomming, maar een professional garandeerd kwaliteit, kan grotere groepen aan, heeft professioneel materiaal en kan gevraagd worden om maatwerk te leveren!

Bedenk dus goed wat past bij jouw feest of event!

Optredens op zijn naam
0 +
Vakprijzen gewonnen
0
Jaar ervaring
0 +
Verschillende landen
0
Meer informatie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zij gingen jou voor

Wat anderen zeggen